Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ügyeleti rendben működünk! Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! : H-K: NINCS Sz: 9.00 - 13.00, kivéve: 07.28. és 08.04. Cs-P: NINCS

Az orientációs szolgáltatás választható ismeret területei

Pályaismeret, pályaorientáció, munkaerőpiac Az orientációs szolgáltatás választható ismeret területei a következők:

 

Előzetes tudásszint felmérés

A tudásszint felmérés eredményeként bevezeti a hallgatókat a pályák világába, felvázolja az pályák eléréséhez szükséges oktatási rendszereket, képzési, továbbképzési lehetőségeket.


Pályaorientációs, pályakorrekciós tanácsadás

Az egyéni adottságok, képességek felismerésén alapuló önismeret fejlesztése, kiemelten a vendéglátóipari és idegenforgalmi pályák, foglalkozások tartalmának, követelményeinek és a hozzájuk vezető utaknak viszonylatában.

A képzési szükségletek felismerése, képzési tanácsadás

Választott pálya és foglalkozás esetén (konkrétan vendéglátói és idegenforgalmi területeken) a hallgatók felmérhetik az adottságaikat, alkalmasságukat, és ismereteket kapnak a képzési, továbbképzési, pályakorrekciós és karrierépítési lehetőségekről, módszerekről, saját képességeik, lehetőségeik függvényében.


Elhelyezkedési tanácsadás

Az elhelyezkedési tanácsadás a pályaérdeklődés és az ahhoz kapcsolódó erősségek, gyengeségek felmérésének viszonylatában nyújt segítséget a hallgatóknak.

A fentiek ismeretében meghatározza a fejlesztendő területeket.

Az állás feltérképezésén túl ismerteti a munkaviszonnyal kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

 

Álláskeresési technikák

Ezen modulon belül ismerteti a munkaerőpiac jellemzőinek, sajátosságainak felmérését. Megmutatja az álláslehetőségek felkutatásának módjait, majd az állás elnyerésének technikáit. Kitér a munkaviszonnyal kapcsolatos kérdésekre, ismereteket nyújt a vállalkozásról is.


Egyéb felnőttképzési szolgáltatás, pályakövetés

Az adott pályán, a szerzett szakmában lehetséges képzések, átképzések, pályakorrekciók lehetőségeinek ismertetése. A karrier építés módja.

A pályakövetés fontosságának, az ebben rejlő lehetőségeknek  ismertetése. A szakmai képzőhellyel fenntartott kapcsolat értékei :

az egész életen át való tanulás elv érvényesítése a folyamatos továbbképzésekben, szakosodásokban, mesterfokozatokban,

illetőleg visszahatva, idővel a jól képzett hallgató a munkában szerzett tapasztalataival új ismereteket nyújthat,  mesterévé válhat egykori iskolájának.