Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Megismertük a Budai Várat

Megismertük a Budai Várat
Kellemes élményekkel és jó helyezésekkel gazdagodtunk a Városismereti versenyen!

 

 

Február 6-án érkezett a felhívás Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottsága és a Budapesti Diáksport Szövetség Túrabizottságától a Városismereti versenyre.

 

A téma: A Megújult Budai Vár

Feladat: Sétálva a Budai Várban felfedezni és megismerni, évszázadokra visszatekintve, a budai Várhegy történetét, az ostromokban többszörösen lerombolt házaknak újabb és újabb felújításait.

 

Némi tanakodás után az ágazati alapozásban résztvevő, a későbbiekben a turisztikai technikus képzést választó tanulók neveztek be a versenyre.

 

Az alapozás alatt a turisztikai gyakorlatok keretében rengeteg helyszínt ismernek meg a tanulók. Nemcsak a városban tesznek sétákat, de gyakori a házbejárás vendéglátóhelyeken, szállodákban is. Az ágazati alapvizsga portfólió ezeknek a látogatásoknak, sétáknak az alapján készül el.

A verseny remek lehetőség volt a Budai Vár felfedezésére a téma iránt érdeklődőknek. Különösen, hogy a szervezők egy építészeti kisszótárt és egy 31 oldalas segédanyagot is kiadott a versenyre.

A verseny során természetesen az internetet is segítségül lehetett hívni, de ez értékes percekbe került.

 

 

 

A 2024. február 24-én megtartott Városismereti Versenyre 18 iskolából összesen 84 csapat érkezett. Nemcsak tanulók, de felnőttek és családi csapatok is indultak, így 327 fő vette birtokba a Várat.

 

Csapataink a rövid felkészülési idő ellenére, szép helyezéseket értek el.