Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Indul a felújítás

Indul a felújítás
2024. március 27-én hivatalosan is elindult a Gundel felújítása.

 

 

 

2024. március 27-én, a projekt nyitórendezvényen,  hivatalosan is elindult a Gundel felújítása.

 

A projekt fő célkitűzése a Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum épületének átfogó infrastrukturális és energiahatékonysági korszerűsítése és bővítése, a 21. század kihívásainak megfelelő, minőségi szakmai oktatást lehetővé tevő vonzó tanulási környezet létrehozása.

Ennek keretében egy gazdaságosabb és okosabb iskola várja majd a tanulókat 2026-tól. Teljesen megújul a főépület, korszerű fűtési-, hűtési, szellőzési rendszert alakítanak ki, sor kerül egy 2 000 m2-es bővítésre, új, korszerű eszközök beszerzésére, és új funkcionális terek kialakítására is.

   

 

 

Mindez RRF pályázat keretében valósul meg.

 

A sajtó nyilvános projektindító rendezvényen Borsody Kinga kancellár köszöntötte a megjelenteket.

 

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy a minket mindig támogató Gundel család most is megtisztelte a rendezvényt a jelenlétével.

Prof. Em. Dr. Dr.h.c. Gundel János      Dr.  Hankó Balázs

 

Az iskolát kiemelten támogató duális partnerek személyesen is eljöttek, hogy részesei lehessenek a projekt indulásának. Az  Eventrend Group  képviseletében Nagy Gábor alapító-tulajdonos, a Budapest Party Service képviseletében Semsei Rudolf, a cégcsoport ügyvezetője, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének képviseletében Kovács László elnök tisztelte meg a rendezvényt, sok más gyakorlati partnerünk mellett.

 

A szót elsőként Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár (KIM) kapta meg. Kiemelte, hogy soha nem látott iskola felújítási program indul a szakképzésben. Kívül-belül megújul 34 szakképző iskola és tanműhely. Ezek egyike a Gundel Károly Technikum, amely a névadójához is méltó új, korszerű épületet kap. Nemcsak megújul a főépület, de egy 2000 nm-es új épülettömbbel is bővül.

„Mi mindent megteszünk, hogy korszerű körülmények között sajátíthassák el mesterségüket a jövő vendéglátós szakemberei. Kívánom, hogy ebből az intézményből kerüljenek ki a jövő Bocuse d’Or bajnokai!”

 

Ezt követően Nyul Zoltán magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár, az Építési és Közlekedési Minisztérium képviseletében, az épített környezet mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról beszélt, és bemutatta a projekt beruházási oldalát illetve azt, hogy milyen ösztönző hatással lesz a Gundel megújulása a kerületre és Budapestre.

 

Vágó Margit a BKSZC operatív vezetője a beruházás műszaki kérdéseivel foglakozott.

 

Kóbor Zoltán, a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum igazgatója az iskola elért sikereiről számolt be és megköszönte a támogatást a Centrum vezetőségének, a duális partnereiknek, akik minden területen segítik az iskola működését. Szemléletesen mutatta be a beiskolázási adatokat, ami alátámasztja a bővítés szükségszerűségét.

 

Kóbor Zoltán igazgató              Vágó Margit operatív vezető

 

A rendezvény jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

 

              Elek Csaba főigazgató    Vágó Margit operatív vezető   Magyar Zita NSZFH elnök

Nyul Zoltán h. államtitkár (ÉKM)     Dr. Hankó Balázs államtitkár (KIM)

Borsody Kinga kancellár       Kóbor Zoltán igazgató