Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Magyar siker a Bocuse dOr európai válogatóján

Magyar siker a Bocuse dOr európai válogatóján
A magyar csapat továbbjutott a Bocuse d'Or európai válogatójából.

 

 

 

 

A Bocuse d’Or európai válogatójára március 19-20-án a norvégiai Trondheimben került sor. A válogató tétje a továbbjutás a lyoni döntőre.

 

Ismét büszkék lehetünk a magyar csapatra, aki biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjében.

Így ismét szurkolhatunk 2025 januárjában, Lyonban megrendezésre kerülő döntőben.

Külön öröm, hogy a magyar csapat elhozta a legjobb tálnak járó különdíjat is!

 

A kötelező alapanyagok – mint mindig – a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki.

  • A tányértéma hús alapú volt; a rénszarvas, és az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit volt megadva kötelező alapanyagként.
  • A táltéma a tenger kincseire épült, a szintén emblematikus lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak kötelező elemei.

Az alig ismeret alapanyagok komoly kihívást jelentettek a magyar csapatnak is. Így még nagyobb teljesítmény a különdíj elnyerése.

 

A csapat tagjai:

  • Kelemen Roland - versenyző - a Hunguest Sóstó séfhelyettese,
  • Fodor Noel - commis - aki a siófoki családi éttermükben dolgozik,
  • Szabó László - coach - aki a Hungastnál dolgozik,
  • Dalnoki Bence - csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben), a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, aki az előző versenyszezonban csapatával harmadik helyezést ért el Lyonban. 

 

A felkészülésben nagy szerepet vállalt a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

A tréning lehetőség mellett az előző, sikeresen szereplő Bocuse csapatok kiváló szakemberei is segítették a felkészülést. Többek között Széll Tamás és Vomberg Frigyes is.

  

A Bocuse d’Or európai döntőjén eredményei:

I. helyezett: Dánia

II. helyezett: Svédország

III. helyezett: Norvégia

 

A külön díjak:

A legjobb tál: Magyarország

A legjobb tányér: Egyesült Királyság

A legjobb commis: Svédország

 

 

További érdekességek a    Magyar Bocuse d’Or Akadémia    oldalán.

 

https://bocusedor.hu/bocuse-dor-europe-2024/