A Bocuse d’Or európai válogatójára március 19-20-án a norvégiai Trondheimben került sor. A válogató tétje a továbbjutás a lyoni döntőre.
Ismét büszkék lehetünk a magyar csapatra, aki biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjében.
Így ismét szurkolhatunk 2025 januárjában, Lyonban megrendezésre kerülő döntőben.
Külön öröm, hogy a magyar csapat elhozta a legjobb tálnak járó különdíjat is!
A kötelező alapanyagok – mint mindig – a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki.
- A tányértéma hús alapú volt; a rénszarvas, és az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit volt megadva kötelező alapanyagként.
- A táltéma a tenger kincseire épült, a szintén emblematikus lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak kötelező elemei.
Az alig ismeret alapanyagok komoly kihívást jelentettek a magyar csapatnak is. Így még nagyobb teljesítmény a különdíj elnyerése.
A csapat tagjai:
- Kelemen Roland - versenyző - a Hunguest Sóstó séfhelyettese,
- Fodor Noel - commis - aki a siófoki családi éttermükben dolgozik,
- Szabó László - coach - aki a Hungastnál dolgozik,
- Dalnoki Bence - csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben), a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, aki az előző versenyszezonban csapatával harmadik helyezést ért el Lyonban.
A felkészülésben nagy szerepet vállalt a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
A tréning lehetőség mellett az előző, sikeresen szereplő Bocuse csapatok kiváló szakemberei is segítették a felkészülést. Többek között Széll Tamás és Vomberg Frigyes is.
A Bocuse d’Or európai döntőjén eredményei:
I. helyezett: Dánia
II. helyezett: Svédország
III. helyezett: Norvégia
A külön díjak:
A legjobb tál: Magyarország
A legjobb tányér: Egyesült Királyság
A legjobb commis: Svédország
További érdekességek a Magyar Bocuse d’Or Akadémia oldalán.