Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Siker a turisztikai versenyen

Siker a turisztikai versenyen
2 csapatunk is sikeres a turisztikai versenyen!

 

 

 

A Német Turisztikai Hivatal (Deutsche Zentrale für Tourismus) a ZfA-val (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen) közösen hírdetette meg versenyét a

„Deutsch verbindet, Reisen auch“

mottóval.

 

A 12. A osztályból (kéttannyelvű turisztikai technikum) két 3 fős csapat indult.

 

A Német Turisztikai Hivatal kiemelt témája 2023-ban az UNESCO Világörökségek Németországban, így a diákok feladata az volt, hogy egy fiatalok számára is vonzó németországi utazást állítsanak össze ezen tematika alapján, német nyelven.

Az elkészült anyagot tetszőleges digitális formátumban kellett leadni.

 

A verseny eredményhirdetésére október 18-án került sor a Német Turisztikai Hivatal székhelyén, a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara székházában.

       

A rendezvényen, melyre a legjobb tíz csapat kapott meghívást, kiemelték a német nyelv fontosságát és az abban rejlő lehetőségeket, bemutatták Németországot, mint turisztikai desztinációt az immár 52 világörökségi helyszínével, majd az első három helyezett által összeállított utakat prezentálták.

 

(A győztes Gundel csapat kisfilmjét prezentálják.)

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy az iskola diákjai hozták el az első díjat, egy 4 napos németországi utazást (vonattal, 3*-os szállodában reggelivel, a tömegközlekedés és egyéb programok finanszírozásával), melynek részleteit még a későbbiekben egyeztetjük.

 Büszke vagyok a diákokra!

 

A nyertes csapat tagjai:

Bojás Kimberli

Szénich Laura

Várnagy Borbála

 

 

A döntőbe jutott másik csapat tagjai:

Szegedi Eszter

Szikora Boglárka

Uszkó Bence

 

Stumpf Ágnes

szaktanár