Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Siker a Dobos versenyen

Siker a Dobos versenyen
December 15-én került sor a BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola XI. gasztronómiai versenyére, „Budapest 150” címmel.

 

 

A verseny témája:

„A budapesti gasztronómia korszakainak felelevenítése, a vendéglátásban maradandót alkotó, egy-egy kiemelkedő személyiség, különleges étterem, kávéház, vendéglátóhely bemutatása az elmúlt 150 évből.”

 

 

A versenyfeladatok:

Szakács:

Leves, valamint főétel elkészítése 7 adagban, az előre meghatározott alapanyagok felhasználásával. A főételnek egy szabadon választott húselemből, egy mártásból, vagy raguból, valamint két különböző karakterű köretből kell állnia.

 

Cukrász:

Dísztorta készítése kapcsolódva a „Budapest 150" tematikához.

"Mignon új köntösben" Korszerű alapanyagok (pl.: tükörglazúr) felhasználásával - különböző technológiák alkalmazásával - három francia mini desszert készítése, melyek mérete maximum 30g lehet.

 

Pincér:

Menükártya készítése a megjelölt témában, szabadon választott alkalomra, valamint díszasztal készítése az elkészített menükártya alapján.

A választott téma bemutatása: prezentáció készítése PowerPoint formátumban, amit a versenyzők hoznak magukkal.

Élőmunka: melyhez a versenyző csapat a teríték számának megfelelő, plusz egy darab menükártyát készít és hoz magával.

Leves, főétel és desszert felszolgálása, svájci felszolgálási módban.

Bor, ásványvíz és digesztív felszolgálása.

 

 

 

A versenyen iskolánk csapata az I. helyen végzett.

 

A cukrászok a 2. hely mellett a közönség díjat is elhozták, pincér csapatunk a 3. helyen végzett.

 

A Gundel csapat tagjai:

  • Körtélyesi Gréta - cukrász KSZ/12. L
  • Végső Rita - cukrász KSZ/12. L
  • Diószegi Dániel – pincér 10. B
  • Ebedli Mátyás - pincér 10. B
  • Schiff Károly Barnabás – szakács 3/11. H
  • Sztojcsov Marcell - szakács 3/11. H

 

Felkészítő tanárok:

  • Balog Jánosné
  • Bálványos Miklós
  • Kútvölgyi Viktória

A csapatok felkészülését segítette még Gáspár Csaba és Suth Csaba.

 

A siker különösen értékes, mert a felkészülést több dolog is nehezítette.

A cukrászok makacs betegséggel küzdöttek meg. A pincérek az ágazati alapozásnál járnak, az igazi szakmai képzés még elöttük van. A 3 éves szakképzésben tanuló szakácsaink felkészülése nagyon sok egyeztetéssel járt. Ennek ellenére mindegyik versenyző sok önálló, kreatív ötletet hozott és valósított meg a versenyen.

 

 

 

 

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!

 

Köszönjük a BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolának

a színvonalas versenyt és a szervezést!

 

 

További képekért KATT A GALÉRIÁRA