Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Győzelem az ÁSZÉV-en!

Győzelem az ÁSZÉV-en!
Díjeső az ÁSZÉV döntőben! Vendéglátóipari ismeretekből elhoztuk az I. és a II. helyet is!

 

Az érettségire készülők nagy megmérettetéséről, az ÁSZÉV-ről már többször hírt adtunk. Most kiemelkedő sikerről számolhatunk be.

A döntőbe való továbjutáskor már reménykedtünk a jó helyezésekben, mert tanulóink előkelő helyeken jutottak tovább.

Reményeink valóra váltak, minden tanulónk elismerésre méltó teljesítményt nyújtott.

 

Vendéglátóipari ismeretek 

 

I. helyezett:     Rusznyák Benjamin (12. B osztály), hatalmas fölénnyel nyerte meg a versenyt - 121 pont.

II. helyezett:   Juhász Kitti Edina (12. B osztály), szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott - 111 pont.

 

12. helyezett:    Csizi Balázs 12. B osztály - 90 pont

13. helyezett:    Kenyeres Marcell 12. B osztály - 88 pont

14. helyezett:    Diefenthal Maximilian Ferenc 12. C osztály - 87 pont

16. helyezett:    Farkas Fanni 12. B osztály - 85 pont

 

237 tanuló nevezett a versenyre. Elérhető összes pont 150.  

A döntő átlagpontszáma 76,7 pont volt. A Gundelesek közül a „leggyengébb” tanuló is 10 ponttal fölötte volt.

A verseny 3 fordulóból áll és az emelt szintű érettségi tananyagra épül a Vendéglátóipari ismeretekhez kapcsolódóan.

Az alábbi táblázat mutatja, hogy mennyire sokrétű tudással kell rendelkezniük a tanulóknak és azt, hogy ki segítette őket ebben.

 

Forduló

Témakörök (tantárgyak)

 

Szakoktató

 

I. Interaktív

 

Helyszín: iskola

Vendéglátó gazdálkodás elmélete és gyakorlata

 Felszolgálási alapok és felszolgáló szakmai ismeretek

Általános élelmiszerismeret és élelmiszerek gyakorlatban Élelmiszerbiztonság alapjai, vendéglátás higiénéje

 

Vendéglátó gazdálkodás:

Cservenák Gézáné 12.B, 12. C

Felszolgálási alapok és felszolgáló szakmai ismeretk:

Szakács Ildikó 12.B és Adorján Krisztián 12.C

Élelmiszer tárgyak:

Aradiné Lesenyei Márta 12.B, 12. C

 

II.  Írásbeli

 

Helyszín:

Erzsébet Királyné

Szépészeti Technikum

Vendéglátó gazdálkodás elmélete és gyakorlata

Felszolgálási alapok és felszolgáló szakmai ismeretek

 Általános élelmiszerismeret és élelmiszerek gyakorlatban Élelmiszerbiztonság alapjai, vendéglátás higiénéje

 

III. Szóbeli

 

Helyszín:

Szolnoki SZC

„A”: Értékesítés elmélete és gyakorlata vagy

Termelés elmélete és gyakorlata

 

„B” Marketing és kommunikáció a gyakorlatban vagy

Jogszabályok a vendéglátásban, szervezés és irányítás a vendéglátásban.

 

Szakács Ildikó és Adorján Krisztián

Szabó Zoltán 12. B és Kútvölgyi Viktória 12. C

 

Ambruzsné Kévés Judith

 Cservenák Gézáné

 

Az emelt szintű felkészítésen kívül versenyfelkészítést tartott Cservenák Gézáné és Szabó Zoltán.

 

 

 

Turisztikai ismeretek

 

21. helyezett:   Szálas Károly Bence 12. A osztály - 90 pont

23. helyezett:   Danka Dávid 12. A osztály - 87 pont

 

 

391 tanuló nevezett a versenyre. Elérhető összes pont 150. A döntő átlagpontszáma 91,1 pont volt.
A verseny 3 fordulóból áll és az emelt szintű érettségi tananyagra épül a Turisztika ismeretekhez kapcsolódóan.

Az alábbi táblázat mutatja, hogy mennyire sokrétű tudással kell rendelkezniük a tanulóknak és azt, hogy ki segítette őket ebben.

 

 

Forduló

 

Témakörök (tantárgyak)

Szakoktató

 

I. Interaktív

 

Helyszín: iskola

Turizmusföldrajz

Kultúr- és vallástörténet

Vendégfogadás

Üzleti protokoll

Turizmus rendszere

Marketing

 

 

 

 

Turizmusföldrajz:

Molnárné Sóvágó Andrea

 

Kultúr- és vallástörténet:

Benedek Ildikó

 

Vendégfogadás, Üzleti protokoll, Turizmus rendszere, Marketing:

Stumpf Ágnes

 

II. Írásbeli

 

Helyszín:

Erzsébet Királyné

Szépészeti Technikum

 

 

Turizmusföldrajz

Kultúr- és vallástörténet

Vendégfogadás

Üzleti protokoll

Turizmus rendszere

Marketing

 

 

III. Szóbeli

 

Helyszín:

Szolnoki SZC

„A”

Turizmus rendszere

 Marketing

 Ügyviteli ismeretek

 Protokoll ismeretek

 Üzleti kommunikáció

IKT a turizmusban

 

„B”

Turizmusföldrajz

Kultúr- és vallástörténeti értékek hazánkban

Magyarország borvidékei és jellegzetes borai

Magyar gasztronómia

Magyarországi szálláshelyszolgáltatás, vendégfogadás

 "A" rész:

Turizmus rendszere, Marketing,  Ügyviteli ismeretek,  Protokoll ismeretek,  Üzleti kommunikáció, IKT a turizmusban:

Stumpf Ágnes

 

 

 

 

 "B" rész:

Stumpf Ágnes

Adorján krisztián

Pernitz Ákos

Tóth Veronika

 

 

 

 

 

Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!