Az érettségire készülők nagy megmérettetéséről, az ÁSZÉV-ről már többször hírt adtunk. Most kiemelkedő sikerről számolhatunk be.
A döntőbe való továbjutáskor már reménykedtünk a jó helyezésekben, mert tanulóink előkelő helyeken jutottak tovább.
Reményeink valóra váltak, minden tanulónk elismerésre méltó teljesítményt nyújtott.
Vendéglátóipari ismeretek
I. helyezett: Rusznyák Benjamin (12. B osztály), hatalmas fölénnyel nyerte meg a versenyt - 121 pont.
II. helyezett: Juhász Kitti Edina (12. B osztály), szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott - 111 pont.
12. helyezett: Csizi Balázs 12. B osztály - 90 pont
13. helyezett: Kenyeres Marcell 12. B osztály - 88 pont
14. helyezett: Diefenthal Maximilian Ferenc 12. C osztály - 87 pont
16. helyezett: Farkas Fanni 12. B osztály - 85 pont
237 tanuló nevezett a versenyre. Elérhető összes pont 150.
A döntő átlagpontszáma 76,7 pont volt. A Gundelesek közül a „leggyengébb” tanuló is 10 ponttal fölötte volt.
A verseny 3 fordulóból áll és az emelt szintű érettségi tananyagra épül a Vendéglátóipari ismeretekhez kapcsolódóan.
Az alábbi táblázat mutatja, hogy mennyire sokrétű tudással kell rendelkezniük a tanulóknak és azt, hogy ki segítette őket ebben.
Forduló |
Témakörök (tantárgyak)
|
Szakoktató |
I. Interaktív
Helyszín: iskola |
Vendéglátó gazdálkodás elmélete és gyakorlata Felszolgálási alapok és felszolgáló szakmai ismeretek Általános élelmiszerismeret és élelmiszerek gyakorlatban Élelmiszerbiztonság alapjai, vendéglátás higiénéje |
Vendéglátó gazdálkodás: Cservenák Gézáné 12.B, 12. C Felszolgálási alapok és felszolgáló szakmai ismeretk: Szakács Ildikó 12.B és Adorján Krisztián 12.C Élelmiszer tárgyak: Aradiné Lesenyei Márta 12.B, 12. C |
II. Írásbeli
Helyszín: Erzsébet Királyné Szépészeti Technikum |
Vendéglátó gazdálkodás elmélete és gyakorlata Felszolgálási alapok és felszolgáló szakmai ismeretek Általános élelmiszerismeret és élelmiszerek gyakorlatban Élelmiszerbiztonság alapjai, vendéglátás higiénéje |
|
III. Szóbeli
Helyszín: Szolnoki SZC |
„A”: Értékesítés elmélete és gyakorlata vagy Termelés elmélete és gyakorlata
„B” Marketing és kommunikáció a gyakorlatban vagy Jogszabályok a vendéglátásban, szervezés és irányítás a vendéglátásban.
|
Szakács Ildikó és Adorján Krisztián Szabó Zoltán 12. B és Kútvölgyi Viktória 12. C
Ambruzsné Kévés Judith Cservenák Gézáné |
Az emelt szintű felkészítésen kívül versenyfelkészítést tartott Cservenák Gézáné és Szabó Zoltán.
Turisztikai ismeretek
21. helyezett: Szálas Károly Bence 12. A osztály - 90 pont
23. helyezett: Danka Dávid 12. A osztály - 87 pont
391 tanuló nevezett a versenyre. Elérhető összes pont 150. A döntő átlagpontszáma 91,1 pont volt.
A verseny 3 fordulóból áll és az emelt szintű érettségi tananyagra épül a Turisztika ismeretekhez kapcsolódóan.
Az alábbi táblázat mutatja, hogy mennyire sokrétű tudással kell rendelkezniük a tanulóknak és azt, hogy ki segítette őket ebben.
Forduló
|
Témakörök (tantárgyak) |
Szakoktató |
I. Interaktív
Helyszín: iskola |
Turizmusföldrajz Kultúr- és vallástörténet Vendégfogadás Üzleti protokoll Turizmus rendszere Marketing
|
Turizmusföldrajz: Molnárné Sóvágó Andrea
Kultúr- és vallástörténet: Benedek Ildikó
Vendégfogadás, Üzleti protokoll, Turizmus rendszere, Marketing: Stumpf Ágnes |
II. Írásbeli
Helyszín: Erzsébet Királyné Szépészeti Technikum
|
Turizmusföldrajz Kultúr- és vallástörténet Vendégfogadás Üzleti protokoll Turizmus rendszere Marketing
|
|
III. Szóbeli
Helyszín: Szolnoki SZC |
„A” Turizmus rendszere Marketing Ügyviteli ismeretek Protokoll ismeretek Üzleti kommunikáció IKT a turizmusban
„B” Turizmusföldrajz Kultúr- és vallástörténeti értékek hazánkban Magyarország borvidékei és jellegzetes borai Magyar gasztronómia Magyarországi szálláshelyszolgáltatás, vendégfogadás |
"A" rész: Turizmus rendszere, Marketing, Ügyviteli ismeretek, Protokoll ismeretek, Üzleti kommunikáció, IKT a turizmusban: Stumpf Ágnes
"B" rész: Stumpf Ágnes Adorján krisztián Pernitz Ákos Tóth Veronika |
Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!