Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

BZSH Dávid Király Kollégium

BZSH Dávid Király Kollégium
A kollégium ingyenes szálláslehetőséggel támogatja az érettségizett, a nappalis középfokú oktatásban részesülő, illetve az érettségi utáni szakmai nappali képzésben tanuló diákokat.

 

 

BZSH Dávid Király Kollégium

Elfogadás, együttélés, közösség!

 

A Budapesti Zsidó Hitközség fenntartásában működő Dávid Király Kollégium, mely olyan nyitott, európai gondolkodású diákokat kíván nevelni, akik értik a kritikus gondolkodás alapjait és gyakorlatát, megtanulnak önállóan dolgozni és gondolkozni, emellett érzékenyen állnak hozzá a társadalmi problémákhoz. A világnézetileg és felekezetileg semleges, akár kóser étkezést is biztosító zsidó kollégium célja integrálni a múlt megőrzendő értékeit és a mai gyorsan fejlődő világban élő ifjúság szükségleteit, igényeit.

 

A biztonságos, családias légkörű intézmény alapvető feladatának tekinti, hogy diákjai megszerezzék azokat a kulcskompetenciákat, amelyek elengedhetetlenek a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodáshoz, a társadalmi beilleszkedéshez és a munkához. A Dávid Király Kollégium nevelési programjában nagy hangsúlyt fektet azon társadalmi rétegekkel és problémákkal való megismerkedésre, akik iskolázottság, vallás, származás vagy bármi egyéb okból kifolyólag a többségi társadalomból valamilyen formában kívül állnak.

 

Könnyen megközelíthető egy kis sétával az M2 Stadionok és a Pillangó utcai metrómegállóktól.

A közelben van az 1-es villamos, a 75-ös, 77-es és 80-as trolibuszok és a 130-as busz megállója.

 

 

Az intézmény ingyenes szálláslehetőséggel támogatja (3 ágyas szobákban) a nappalis középfokú oktatásban részesülő, illetve a szakmai képzésekben tanuló diákokat.

 

 További lehetőségek és részletek a kollégium weboldalán olvashatók.

      Weboldal

 

 

 

 

Igazgató: Salusinszky András

Cím: 1149 Budapest, Tábornok u. 24.

Telefon: (36 30) 366-12-61

E-mail: titkarsag@davidkiralykollegium.hu