Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Mesterré léptették elő Kovács Lászlót és Kozma Kálmánt

Mesterré léptették elő Kovács Lászlót és Kozma Kálmánt
Kovács Lászlót (La Fiesta és MVI) és Kozma Kálmánt (Gundel Étterem) a Chaine francia gasztronómiai lovagrend Mesterré léptette elő. Gratulálunk az elismeréshez!

 

A Chaine de Rotisseurs  a világ legrégebbi és legjelentősebb gasztronómiai egyesülete.

1248-ban Franciaországban jött létre és öt évszázadon keresztül gyakorolta és fejlesztette a konyhaművészetet, ám 1793-ban a francia forradalom ezt a nemes hagyományt megszüntette, az egyleteket pedig feloszlatta.

A lovagrend 1950-ben újjáalakult és ma 170 országban mintegy 25 ezer tagot számlál.

A Chaine magyarországi egyesülete 1990 januárja óta létezik, s jelenleg mintegy 100 szakembert számlál soraiban.

Novák Iván Péter, a Chaine magyarországi nemzeti egyesületének elnöke november 24-én, a Gundel díszebéd alkalmával akasztotta a két szakember nyakába a szabad fordításban talán „területi mester” címet bizonyító medált.

A ceremónia keretében még oklevelet kapott Kovács Lázár (Lázár chef) is. 

A szeptemberben a Budapesten megrendezett XVII. Jubileumi Grand Chapitre idején mindkét előléptetett akadályoztatva volt, ezért az előléptetéshez métó körülményeket biztosító Gundel díszebéd keretében kapták meg a neves szakemberek az elismerést.

 

Kovács László (La Fiesta és MVI) az éttermesek között nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

 

 

 Kozma Kálmán (Gundel Étterem) a sommelier kategóriában nyújt kiemelkedőt hosszú évek óta.

 

Mostani előléptetésük közvetlen előzménye az ifjúsági szakácsversenyekhez, illetve az ifjúsági sommelier világbajnoksághoz nyújtott hatalmas segítség volt.

 

 

Novák Iván Péter, a Chaine magyarországi nemzeti egyesületének elnöke

Kovács László Mester a Chaine medállal és

 Kovács Lázár (Lázás chef) az oklevél átvételekor.

 

Gratulálunk az elismeréshez!

Forrás: turizmus.com