A Bocuse d’Or a világ legrangosabb szakács versenye.
A magyar döntőre október 21-én került sor, amelynek győztese 2022-ben az európai döntőn, továbbjutás esetén 2023-ban Lyonban képviselheti hazánkat.
Az európai döntöt hazánk rendezi meg 2022. márciusában.
A döntős csapatok:
- Huszár Tibor, a nyírbátori Kakukk Étterem kreatív séfje,
- Kelemen Roland, a legutóbbi hazai döntő második helyezettje, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje,
- Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje,
- Adamek Balázs, a székesfehérvári Diófa Étterem konyhafőnöke.
A csapatot a séf és konyhai segítője, a commis alkotja. A commis mindig pályakezdő fiatal.
A zsüriben neves szakemberek mondtak itéletet a versenyzők teljesítményéről.
A kóstolózsűri tagjai:
- Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke,
- Bíró Lajos,
- Erdei János,
- Tiago Sabarigo,
- Rácz Jenő,
- Sárközi Ákos,
- Barna Ádám,
- Jahni László.
Konyhai zsűri:
- Széll Tamás,
- Lutz Lajos,
- Vajna Tamás,
- Nyíri Szása,
- Segal Viktor,
- Harmath Csaba.
Helyezések és díjazottak:
A legjobb csapat díja: Dalnoki Bence és Nyikos Patrik
A médiazsűri különdíja: Dalnoki Bence
A legjobb commis: Fodor Noel
Életmű-díj (új díj, ezentúl minden magyar döntő alkalmával kiosztják): Bíró Lajos
Bocuse d’Or magyar döntő eredménye
I. helyezett: Dalnoki Bence és Nyikos Patrik (commis)
II. helyezett: Kelemen Roland és Fodor Noel (commis)
III. helyezett: Adamek Balázs és Kocsis Marcell (commis)
Gratulálunk a versenyzőknek!
A teljes a cikk a Chef & Pincér oldalán olvasható.