Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Lezajlott a magyar döntő

Lezajlott a magyar döntő
Október 21-én lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpo területén.

 

A Bocuse d’Or a világ legrangosabb szakács versenye.

A magyar döntőre október 21-én került sor, amelynek győztese 2022-ben az európai döntőn, továbbjutás esetén 2023-ban Lyonban képviselheti hazánkat.

Az európai döntöt hazánk rendezi meg 2022. márciusában. 

 

A döntős csapatok:

  • Huszár Tibor, a nyírbátori Kakukk Étterem kreatív séfje,
  • Kelemen Roland, a legutóbbi hazai döntő második helyezettje, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje,
  • Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje,
  • Adamek Balázs, a székesfehérvári Diófa Étterem konyhafőnöke.

A csapatot a séf és konyhai segítője, a commis alkotja. A commis mindig pályakezdő fiatal.

 

 

A zsüriben neves szakemberek mondtak itéletet a versenyzők teljesítményéről.

 

A kóstolózsűri tagjai:

  • Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke,
  • Bíró Lajos,
  • Erdei János,
  • Tiago Sabarigo,
  • Rácz Jenő,
  • Sárközi Ákos,
  • Barna Ádám,
  • Jahni László.

Konyhai zsűri:

  • Széll Tamás,
  • Lutz Lajos,
  • Vajna Tamás,
  • Nyíri Szása,
  • Segal Viktor,
  • Harmath Csaba.

 

 

Helyezések és díjazottak:

A legjobb csapat díja:            Dalnoki Bence és Nyikos Patrik

A médiazsűri különdíja:        Dalnoki Bence

A legjobb commis:                 Fodor Noel

Életmű-díj (új díj, ezentúl minden magyar döntő alkalmával kiosztják): Bíró Lajos

 

Bocuse d’Or magyar döntő eredménye

I. helyezett:      Dalnoki Bence és Nyikos Patrik (commis)

II. helyezett:     Kelemen Roland és Fodor Noel (commis)

III. helyezett:    Adamek Balázs és Kocsis Marcell (commis)

 

 

Gratulálunk a versenyzőknek!

 

A teljes a cikk a Chef & Pincér  oldalán olvasható.