Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Erasmus+ mobilitási program tájékoztató

Erasmus+ mobilitási program tájékoztató

Iskolánkban a diákok számos lehetőséget kapnak arra, hogy külföldi szakmai gyakorlat keretében ismerkedjenek más országokkal, szakmai tapasztalatokat és életre szóló élményeket szerezzenek. Az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás Erasmus+ mobilitási programjának támogatásával tanulóink megismerkedhettek Franciaország, Finnország, Németország, Észtország, Olaszország gasztronómiájával, kultúrájával.

Erasmus+ Mobilitási Program

Az elmúlt években iskolánk különböző külföldi partnerkapcsolatainak és az Élethosszig tartó tanulás Erasmus+ Mobilitási Program által támogatott pályázatoknak köszönhetően évente 60 - 70 diák számára biztosít külföldi szakmai gyakorlati helyeket. A fogadó intézményeken keresztül németországi, finnországi, francia, észt munkahelyekkel kerültünk kapcsolatba.

Minden esetben a partnerként együttműködő intézmény segíti a kiutazókat az iskolánkkal történt egyeztetés után, hogy a lehető legjobb helyen végezhessék a kiutazók a szakmai gyakorlatukat. A korábbi résztvevők visszajelzései igazolják, hogy a kiválasztott munkahelyek színvonala hozzájárult a gyakornokok szakmai és nyelvi fejlődéséhez.

Erasmus+  program

A kedvezményezettek kiválasztása az őket tanító szakmai tanárok és osztályfőnökök véleményezése alapján történik. A diákok jelentkezése a felkészítésen való sikeres és aktív részvétel, valamint az intézménnyel kötött szerződés aláírása után válik véglegessé. A kedvezményezettek a kiválasztást követően szakmai, nyelvi, kulturális és lélektani felkészítésben vesznek részt, amelyeket iskolánk tanárai tartanak.

A kedvezményezetteket minden kiutazás alkalmával iskolai tanár kíséri a fogadó helyre, segítve ezzel eligazításukat, elhelyezésüket. A gyakorlatok hossza 4 és 18 hét között szóródik, attól függően, hogy milyen típusú pályázatban vesznek részt a diákok és milyen megállapodás születik a küldő és fogadó intézmény között.

A külföldi szakmai gyakorlatok az iskolarendszerű képzéshez kapcsolódnak és elismertségét Europass Mobilitási Igazolványok kiállításával erősítjük. Célunk olyan folyamatosan megvalósított mobilitási projektek szervezése, amely erősíti az iskolánkban tanulók elhelyezkedési esélyeit, lehetőséget biztosít számukra a szakma idegen nyelvi és kulturális környezetben való megtapasztalására, valamint új, nemzetközi technológiák megismerésére. A szakmai képzés ilyen irányú bővítése színesíti iskolánk képzési kínálatát, öregbíti hírnevét.

 Mit kínálunk?

·         Szakmai tapasztalatszerzés

·         Nyelvgyakorlás

·         Az iskola után jobb elhelyezkedési lehetőségi esélyek

·         Europass Mobilitási Igazolvány

·         Teljes ellátás

·         Teljesörű biztosítás

·         Utazás busszal vagy repülővel

 

Jelentkezési feltételek:

·         Jó tanulmányi eredmény

·         Német vagy angol nyelvismeret

·         Jó magatartás és szorgalom

·         Jó szaktanári és osztályfőnöki véleményezés

 

Jelentkezés módja:

·         Jelentkezési lap az iskola honlapján. Jelentkezés leadása a honlapon olvasható instrukciók szerint.

 

Információ:

A külföldi mobilitási programról bővebb információ kérhető:

Szöllősi Róbert, projekt koordinátor, Erasmus iroda fszt. 3. vagy a

leonardo@gundeliskola.hu címen.