"A Botaniq Turai Kastély fine dining étterme teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával.
A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse"-ról kapta a nevét –, a vendégeit egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja, amely során a kastélyt körül vevő erdő szintjein utazhatnak végig, egy minden érzékszervet megmozgató különleges élmény keretében."
Az élményt egy nemcsak vendéglátósokból álló csapat hozza létre.
Néma Júlia keramikusművész tervezte a menühöz a kerámia étkészletet, Pál István Liszt Ferenc díjas népzenész komponált a a fogásokhoz zenei aláfestést, Zoób Kati tervezte a személyzet uniformisát. Az étterem falait Schossberger Klára festményei díszitik.
"A Mészáros Ádám által megálmodott, Clarisse ihlette menüsorban a patak, az avar, a gyep, a cserje, a lombkorona, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerül többek között pisztráng, gomba, fürj, szarvasgerinc és körte is, varázslatos kompozíciók formájában."
Az élményt a menüsorhoz komponált kétféle borsor és egyedi kreációkat is tartalmazó koktélsor egészíti ki.
"Mészáros Ádám nem titkolt célja, hogy megszerezze Magyarország első vidéki Michelin-csillagát, és szeretné elnyerni a „zöld Michelin-csillag" minősítést is."
Reméljük mindkét célját eléri és tovább gazdagítja a hazai gasztronómiát!
A teljes cikk a turizmus.com oldalon olvasható.