Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Fine dining étterem nyílik a Botaniq Turai Kastélyban

Fine dining étterem nyílik a Botaniq Turai Kastélyban
Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf vezetésével november 17-én megnyílik a Botaniq Turai Kastély új fine dining étterme, a Clarisse. Mészáros Ádám szakmai karrierje iskolánkban indult, itt szerezte meg a szakács képesítést.

 

 

 

 "A Botaniq Turai Kastély fine dining étterme teljesen új szintre emeli a  kastély gasztronómiáját, egy nemzetközi téren is egyedülálló koncepció meghonosításával.

  A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse"-ról kapta a nevét –, a vendégeit egy olyan, a színházi esték hangulatát idéző gasztronómiai utazásra invitálja, amely során a kastélyt körül vevő erdő szintjein utazhatnak végig, egy minden érzékszervet megmozgató különleges élmény keretében."   

    

 

Az élményt egy nemcsak vendéglátósokból álló csapat hozza létre.

Néma Júlia keramikusművész tervezte a menühöz a kerámia étkészletet, Pál István Liszt Ferenc díjas népzenész komponált a a fogásokhoz zenei aláfestést, Zoób Kati tervezte a személyzet uniformisát. Az étterem falait Schossberger Klára festményei díszitik.

 

"A Mészáros Ádám által megálmodott, Clarisse ihlette menüsorban a patak, az avar, a gyep, a cserje, a lombkorona, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások. A tányérokra így kerül többek között pisztráng, gomba, fürj, szarvasgerinc és körte is, varázslatos kompozíciók formájában."

Az élményt a menüsorhoz komponált kétféle borsor és egyedi kreációkat is tartalmazó koktélsor egészíti ki.

 

"Mészáros Ádám nem titkolt célja, hogy megszerezze Magyarország első vidéki Michelin-csillagát, és szeretné elnyerni a „zöld Michelin-csillag" minősítést is."

 

Reméljük mindkét célját eléri és tovább gazdagítja a hazai gasztronómiát!

 

A teljes cikk a turizmus.com oldalon olvasható.