A Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium a 2022-2023-as tanévben is megrendezte névadója tiszteletére, a hagyományos
Krúdy Gasztroversenyt.
Az idei év témája:
"Lakodalom van a mi iskolánkban!"
A versenykiírás vegyes csapatokat várt, tehát mind a három szakma (2 szakács, 2 cukrász, 3 pincér) képviselőjének jelen kellett lenni a csapatban. A csapattagok lehettek technikumi vagy szakképző iskolai tanulók is.
A csapatunk:
A feladatok a lakodalom körül forogtak.
A szakácsoknak 3 fogásos alkalmi lakodalmas menűsort kellett lefőzni 6 adagban. A menűsort a versenyzők állították össze.
A program kötelező része volt még a 10 adag töltöttkáposzta is, ami nélkül lakodalom nem lehet.
A cukrászoknak az őszi témájú, előre elkészített, betöltött tortát a helyszínen kellett díszíteni, kötelező elemek (gesztenye, körte, mogyoró, mandula, napraforgó, tökmag, sütőtök) felhasználásával.
Ezen kívül el kellett készíteni a "Desszert bár" kínálatát is. Kétféle, 12-12 db minidesszertet kellett készíteni, természetesen itt is fel kellett használni a kötelező elemek közöl legalább egyet.
A pincérek is összetett feladatot kaptak. Egy modern díszasztal és az élőmunkához egy hagyományőrző asztalt kellett elkészíteni.
A modern díszasztalt egy fiktív 5 fogásos menűhöz kellett megteríteni és el kellett készíteni a menűkártyát is. A pincérek feladata az élőmunkával zárult.
Pincér csapatunk az I. helyen végzett! Cukrász csapatunk szintén az I. helyen végzett!
- Kovács Ádám 12. C osztály - Gál Lili 3/11. G
- Pákozdi Tamás 12. C osztály - Phan Anna 3/11. G osztály
- Pataki Áron 12. B osztály
Felkészítő tanár: Bálványos Miklós József Felkészítő tanár: Szikora Erika
Szakács csapatunk a II. helyen végzett!
- Bialik Gábor Márk 3/11. H
- Kautzky Zsolt Emil 3/11. H
Felkészítő tanár: Gáspár Csaba
És a termékek:
Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!