Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

„Emléke szívünkben és ebben az iskolában örökké él”

„Emléke szívünkben és ebben az iskolában örökké él”
2017. október 25-én ünnepnap volt a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolájában. Örökös igazgatónkra, az iskola szellemi atyjára, Czubor Jánosra emlékeztünk.

Ebből az alkalomból avattuk fel Czubor János, egykori diákunk, tanárunk és igazgatónk domborművét az aula falán, melyet Ugray György szobrászművész készített, és közadakozásból finanszíroztunk.
Az ünnepségen Szohner Andrea tanárnő, aki több, mint 40 éven át dolgozott együtt Czubor Jánossal, mutatta be örökös igazgatónk életútját, tevékenységét. Semsei Rudolf, iskolánk egykori tanulója, jelenleg a Budapest Party Service és a Vakvarjú étteremlánc tulajdonosa, több szakmai szervezet elnökségi tagja, emlékeit és gondolatait osztotta meg Czubor Jánosról a jelenlévőkkel.
A dombormű leleplezését követően az iskola jelenlegi diákjai és dolgozói egy-egy szál fehér rózsával és egy perces csenddel tisztelegtek Czubor János emléke előtt.
Örökös igazgatónk immár az aula faláról tekint az iskolába belépőkre, onnan figyeli a diákokat, tanárokat és atyai tekintetével őriz mindannyiunkat.

Semsei Rudolf szavaival élve:
"Kedves Czubor Igazgató úr!
Mutasson utat még számunkra az emberekbe vetett hit és szeretet példájából! Segítsen döntéseinkben az irigylésre méltó racionális gondolkodása! És ha letérünk a helyes útról, nyugodtan dobjon bennünket hátba mennyei kulcscsomójával!
Emléke szívünkben és ebben az iskolában örökké él!”