Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Dobogós a magyar csapat!

Dobogós a magyar csapat!
Hatalmas magyar siker a Bocuse d'Or döntéjében! Végzős tanulónk, Brassói Gergő Lyonban is segítette a csapatot!

 

A vendéglátás iránt kicsit is érdeklődőknek igazi ünnepe volt a Bocuse d'Or  2023. január 22-23-án Lyonban megrendezett döntője.

 

A magyar csapat csodálatos eredményt ér el, az eddigi versenyek legjobb eredményeként, a dobogó 3. helyét foglalták el Dánia és Norvégia csapata után.

 

 

 

 

A fogásokat idén is

Dalnoki Bence,

a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous séfje és

Nyikos Patrik commis készítették el,

a két Michelin-csillagos Stand tulajdonos-séfje, Széll Tamás irányításával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csapat vezetője Szulló Szabina,

szintén a Stand tulajdonos-séfje,

elnöke Hamvas Zoltán,

a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyar csapat az europai 2. helyezéssel vágott neki a versenynek, ahol a világ 24 legjobb csapatával kellett megküzdeniük.

A zsüri is világklasszisokat vonultatott fel, akik több Michellin csillaggal rendelkeznek.

Így a zsüri tagja volt Alexandre Couillon**, Enrico Crippa***, Alexandre Mazzia*** és Stéphanie Le Quellec**.

A zsűri tiszteletbeli elnöke Dominique Crenn volt, a San Franciscó-i három Michelin csillagos Atelier Crenn séfje. 

 

A versenyen a szokásos módon két ételt kellett elkkészíteni.

  • A hústál kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló volt.
  • A tányértéma - szokatlan módon - egy három fogásos gyermekmenű volt, kötelező alapanyaga a sütőtök és a tojás.

 

„Tányértéma -  Etesd a gyerekeket:

Ha evésről van szó, a gyerekek trükkösek tudnak lenni, ezért még náluk is trükkösebbek akartunk lenni. Sok gyerek gyerekkorában a zöldségevés neuralgikus pont, néha még büntetés is. Az előételben szerettük volna megmutatni a zöldségek szépségét, sokszínűségét és persze finomságát.

Mi azzal a szülői véleménnyel sem értünk egyet, hogy az étellel nem szabad játszani. Ha megfelelően játszunk az étellel, akkor általa megismerjük az összetevőket, az állagokat, az ízeket, a fűszereket, a főzési módokat.

A főételben játékosan szerettük volna megmutatni a gyerekeknek, hogy a konyha a legizgalmasabb játszótér, és az étel a legmenőbb eszköz lehet a különleges alkalmak és ünnepek megünnepléséhez. A mondás szerint napi egy alma távol tartja az orvost. Mi lenne, ha a mi almánk varázslat lenne?” nyilatkozta Dalnoki Bence a Dining Guide-nak.

 

A magyar Bocuose Akadémia fontosnak tartja az utánpótlás nevelést, ezért a felkészülésben sok fiatal pályakezdő, sőt tanuló is részt vett.

Számunkra külön öröm, hogy iskolánk tanulója Brassói Gergő (KSZ/12. O osztály) is résztvett a felkészülésben, sőt a döntőn is segítette a csapat munkáját.