Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés: H-SZ: 8.00 - 16.30 CS: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Archívum - 2011. február

A Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Verseny az idei évben 2011. április 14 – 16. között kerül megrendezésre iskolánkban. A verseny témája: Az Európai Unió kormányfőinek tanácskozása országunkban.
Életre szóló élménnyel lett gazdagabb, aki végignézte a 2011-es lyoni Bocuse d’Or versenyt. A négy földrészről, Európából, Amerikából, Ázsiából és Ausztráliából érkezett versenyzők ismét bizonyították, hogy ez a vetélkedés jelenti jelenleg a fine-dining szakácsversenyek csúcsát. A huszonnégy séf a két napos verseny során egy-egy halból, illetve bárányhúsból készült ételt mutatott be a huszonnégy tagú zsűrinek.
A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola a Tempus Közalapítvány Leonardo da Vinci mobilitási pályázatának szakiskolai tanulók külföldi szakmai gyakorlatának megvalósítása segítségével lehetőséget teremt arra, hogy 2011-ben 10 diák németországi és 6 diák finnországi szakmai gyakorlaton vegyen részt.
A cékla az egyik legegészségesebb zöldségféle, amit évezredek óta használnak táplálkozásra és gyógyításra. Európa északi területeire a rómaiak juttatták el, ahol évszázadokkal később Nagy Károly rendelte el a termesztését. Nemcsak jótékony hatású, de változatosan felhasználható alapanyag, amelyből most Regős Péter, az XO Bistro séfje készített néhány fogást.