2022. novemberben került megrendezésre a Hetedik Olasz Gasztronómiai Világhét.
Az olasz konyha méltán elismert az egész világon. Számos olasz étel, ital és desszert szerepel a világ minden táján az étlapokon.
Idén a fesztivál a
„Az asztal összetartó ereje, a fenntarthatóság és az innováció:
az olasz konyha összetevői az emberek egészségéért és a bolygó védelméért"
témára épül.
A fesztivál egyik fontos programja Angelo Gala mestercukrász két napos tanfolyama, amelyet a Magyar Cukrász Ipartestület közreműködésével szerveztek meg.
Angelo Gala mestercukrász
értő tolmácsolásában hét vendéglátóipari iskola tanulói - köztük Gundeles tanulók, Szikora Erika cukrász szakoktató vezetésével - ismerkedhetnek meg az olasz egészséges és hagyományos desszertek készítésének titkaival.
A termékeknél ötvözödnek az olasz tradiciók és az egészségtudatosság.
Angelo Gala Receptkönyve itt érhető el.
Az eseményről a Galériában láthatók képek.