A Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium hagyományosan az őszi Krúdy nap keretében rendezi meg vendéglátóipari versenyét.
Az idei év támája:
„Fenntarthatóság a vendéglátásban, zöldüljünk be!”
A verseny komplex, csak olyan csapatok nevezhetnek, akik 2 szakács, 2 cukrász és 2 pincérből álló csapattal tudnak kiállni.
A szakácsok kötelező eleme egy egész nyúl, a cukrászoké a zöldalma felhasználása volt. A pincéreknek a verseny egészében koncentrálni kellett a fenntarthatóságra.
Az elkészült termékek és a terített asztal mellett szóban is számot kellett adni a tudásról.
Cukrászok 3. helyezés
- András Kira 3/11. G
- Gróf Ramóna Kíra 3/11. G
Felkészítő tanár: Szikora Erika
Pincérek 2. helyezés és különdíj a vendégélményért és a saláta keverésért
- Juhász Viktória 3/11. H
- Hernek Roland 3/11. H
Felkészítő tanár: Baginé Örsi Orsolya, Szakács Ildikó
Szakácsok 1. helyezés és külön díj a munkaszervezésért
- Bakró István Kevin 3/11. H
- Péterfalvi Márk 3/11. H
Felkészítő tanár: Suth Csaba
Így a csapatversenyben 2. helyezést értünk el.
Juhász Viktória - Baginé Örsi Orsolya - Hernek Roland - Shut Csaba - Bakró Kevin - Péterfalvi Márk - Szikora Erika - Gróf Ramóna - András Kíra
Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!