Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Pálinkás siker

Pálinkás siker
A Gyulai Pálinka Fesztiválon az Év Pálinkás Bonbonja versenyen kiemelkedő eredményt értünk el!

 

 

 

Kora tavasszal találkoztunk a Gyulai Pálinka Fesztivál  „Az év pálinkás bonbonja – 2024” verseny kiírással.

Ami nagyon vonzó volt, de már akkor láttuk, hogy nagyon nehéz is.

A bonbonkészítés komoly szakértelmet követel meg a cukrásztól. És a pálinkás bonbon egy különlegesség, ahol nagyon sok mindent most kellett kitalálni a versenyzőknek. Sem a csokoládé, sem a pálinka nem egyszerű alapanyag, mindkettő komoly figyelmet és törődést igényel.

 

A minőségi alapanyagok miatt a felkészülés költségei magasak voltak. De a BKSZC nagylelkű és azonnali támogatásával megkezdődhetett a munka.

A 3 éves szakképzésbe járó tanulóink Szikora Erika szakoktató segítségével készültek fel a versenyre.

Nagy szükség volt a tehetségre, az elszántságra, ami párosult a szakmai igényességgel, a kitartással és a szaktanár komoly szakmai felkészültségével.

 

A május 18-án megrendezésre került verseny kiváló eredményeket hozott.

Az oktatási intézmények versenyében 11 oktatási intézmény, összesen 37 bonbonnal nevezett be.

 

 

A Gundeliskola kategória győztes lett!

András Míra „Fanyarka” nevű, arany minősítésű bonbonjával elnyertük a " A legjobb, oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbon" kategória első helyét és még a különdíjat is megnyertük.

 

 

A 3 fős csapat másik két tagja, András Kira és Balik Flóra is remek teljesítményt nyújtott, ezüst minősítés szerzett.

 

 

 

A csapat nagyon sok elismerést kapott a verseny szervezőitől és a felnőtt versenyzőktől is, akik cukrászatokat képviseltek.

Talán az egyik legnagyobb elismerés, hogy Mihályi László a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke felajánlotta a támogatását a jövő évi versenyre, biztosítja a versenyzők által választott pálinka alapanyagot.

 

András Míra    Balik Flóra    Veszely Attila mestercukrász, csokoládémester     Szikora Erika          András Kíra

 

 

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanárnak

az eredményekhez és a remek csapatmunkához!