Kora tavasszal találkoztunk a Gyulai Pálinka Fesztivál „Az év pálinkás bonbonja – 2024” verseny kiírással.
Ami nagyon vonzó volt, de már akkor láttuk, hogy nagyon nehéz is.
A bonbonkészítés komoly szakértelmet követel meg a cukrásztól. És a pálinkás bonbon egy különlegesség, ahol nagyon sok mindent most kellett kitalálni a versenyzőknek. Sem a csokoládé, sem a pálinka nem egyszerű alapanyag, mindkettő komoly figyelmet és törődést igényel.
A minőségi alapanyagok miatt a felkészülés költségei magasak voltak. De a BKSZC nagylelkű és azonnali támogatásával megkezdődhetett a munka.
A 3 éves szakképzésbe járó tanulóink Szikora Erika szakoktató segítségével készültek fel a versenyre.
Nagy szükség volt a tehetségre, az elszántságra, ami párosult a szakmai igényességgel, a kitartással és a szaktanár komoly szakmai felkészültségével.
A május 18-án megrendezésre került verseny kiváló eredményeket hozott.
Az oktatási intézmények versenyében 11 oktatási intézmény, összesen 37 bonbonnal nevezett be.
A Gundeliskola kategória győztes lett!
András Míra „Fanyarka” nevű, arany minősítésű bonbonjával elnyertük a " A legjobb, oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbon" kategória első helyét és még a különdíjat is megnyertük.
A 3 fős csapat másik két tagja, András Kira és Balik Flóra is remek teljesítményt nyújtott, ezüst minősítés szerzett.