Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Megvan Magyarország Tortája!

Megvan Magyarország Tortája!
2023-ban is meghirdette a Magyar Cukrász Ipartestület a neves versenyt!

 

A Magyar Cukrász Ipartestület  17. alkalommal írta ki a neves szakmai versenyt, ahol a harmadik forduló végén nyerik el a Magyarország Tortája címet a győztesek.

Az alapanyag kosár izgalmas Hungarikumokat és nemzeti értéknek minősített anyagokat tartalmazott, melyből legalább egy terméket fel kellett használni a verseny termékben.

Az alapanyagkosár tartalma:

  • újfehértói fürtös meggy,
  • kalocsai fűszerpaprika-őrlemény,
  • tokaji aszú,
  • magyar akácméz,
  • magyar gyógynövények.

 

2023 győztese Lakatos Pál (szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda) „Spicces füge respektus” névre keresztelt tortája lett.

Spicces füge

 

A „spicces” jelző a fügezselé bortartalmára utal, a „respektus” az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt. A tortát gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják, a készítés során alkohol nem marad a süteményben.

A Spicces füge respektus mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse-ból és diós-karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbabtöretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé által biztosított ízeket akácmézes fehércsokis ganache és diós sablé korong koronázza meg. 

 

Ebben az évben is gondoltak azokra, akik nem fogyaszthatnak cukrot.

A cukormentes torták versenyében Lawal-Papp Zsófia „Kikelet” nevű édessége lett az első.

A makói Papp Cukrászdában készült remeket egy csepp fekete tea köré álmodták meg, áfonyával és levendulával alakítva ki az összhangot, amelyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült, mandulás, citromos piskóta tesz teljessé.

 

kikelet5 s

 

A győztesek minden évben megosztják a szakmával a nyertes receptet, ezért augusztus 19-től a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában lehet megkóstolni a különlegességeket.

 

További részletek a   Magyar Cukrász Ipartestület  oldalán olvashatók!

https://www.cukraszat.net/magyarorszag-tortaja