Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

II. Országos Ökoturisztikai Verseny - dobogós hely

II. Országos Ökoturisztikai Verseny - dobogós hely
A Mohos Tours a III. helyen végzett!

 

 

 

LÉPJ! ..... egy színnel feljebb! címmel 2 fordulós országos ökoturisztikai versenyt rendezett a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola.

A verseny résztvevőinek lehetőségük volt az elméletben tanultakat gyakorlatban is kipróbálni.

 

Az 1. fordulóban, márciusban a közel félszáz induló csapat egy-egy plakáttervet készített, közülük a legeredményesebb 7 csapatot hívták be április 23-án a döntőbe, amely természetközeli környezetben, a Sió partján, a Szekszárdi Kajak-Kenu SE Turisztikai és Szabadidőközpontjában került megrendezésre.

 

Iskolánkat a döntőben a Mohos Tours csapata, azaz Mohos Gyöngyvér és Mohos Tímea, a 11. A osztály tanulói képviselték.

 

 

A 2. fordulóban a feladat egy 3-4 napos ökoturisztikai, fenntartható csomagajánlat összeállítása és bemutatása volt, melynek során a versenyzők kreativitásukat egy innovatív ötlet programba építésével is megmutathatták.

A Mohos Tours egy fenntartható szálláshelyötlettel állt elő: a szálláshely energiaellátásához, energiatermelő kerékpárok használatát is beépítették a programcsomagba. A prezentáció során kreativitásukon kívül, kommunikációs készségükről és kiváló együttműködésükről is számot adtak és a zsűri értékelése alapján a III. helyezést érték el!

 

 

 

 

 

A verseny fenntarthatóságát jelzi az emlékplakett is, amelyen a zöld növényzet élő zuzmó, amit nem kell locsolni sem, mert a levegő páratartalma elegendő neki.

 

 

 

 

 

Gratulálunk a nyertes csapartnak!

 

Felkészítő tanáraik: Kormányos Dorottya és Stumpf Ágnes