Alapítványi est – Beszámoló
2 év kihagyás után friss lendülettel és újító megoldással rukkoltunk elő az alapítványi est megrendezését illetően.
Regisztrációhoz kötött állófogadást szerveztünk partnereinknek, volt diákjainknak és a szülőknek.
Mottó:
„ A tankonyhától a Michlein csillagig”.
A vacsorát az tette különlegessé, hogy 3 híres séf – akik iskolánkban végeztek - állította össze a menüt.
Mindegyikük előételt, főételt és desszertet talált ki az eseményre.
Ezek:
Vomberg Frigyes menüje |
Mészáros Ádám menüje |
Bíró Lajos menüje |
Füstölt pisztráng zelleres almás saláta, zöld majonéz Sous-vide sült tarja jus, sült zöldségekkel ( répa, hagyma, fokhagyma, cékla, petrezselyem, kevés főtt fekete lencse) burgonyapüré Stíriai metélt, gyümölcsraguval, mandulahab |
Rántott velős pacal pörkölt, harissa krém, koriander Szarvas gerinc, sült répa, répa krém, kakukkfüves boróka jus „Bobájka”, csipkebogyó, vanília- (pohár desszert)
|
Rakott malacfej bébi "angolnával"/tintahal/ Dorozsmai malac pofa fokhagymás csuszával rönk gombával Japán turógombóc
|
Az ételeket szakoktatóink és a diákok készítették el közösen. Március 9-én Bíró Lajos iskolánk tankonyhájában irányította az általa összeállított menü elkészítését.
A visszajelzések alapján az ételeket „Michlein csillagos szintű”-nek titulálták vendégeink, és igazi gasztroélményként emlegetik.
Kritikai észrevétel, hogy nem gondoltunk a vegetáriánus vendégekre.
Az eseményre több, mint 200 fő regisztrált, így anyagilag is igen sikeres volt a rendezvény!
Természetesen az anyagi siker annak is köszönhető, hogy Mészáros Mária és Lajsz András számos partner céget keresett meg, akik vállalták az esemény illetve az iskola támogatását.
Az előző évektől eltérően, műsorral nem készültünk, de a megnyitó keretein belül az alapítvány munkáját bemutattuk, és a menüket is szakszerűen ismertette szakmai igazgatóhelyettesünk, Mészáros Mária.
A tombola mindig nagyon várt része az estnek. Büszkék vagyunk, hogy ennyi és ilyen értékes tombolákat sorsolhattunk ki partnereink, szülők és kollégáink jóvoltából.
A fődíjat Varga Csaba az alapítvány felügyelőbizottságának elnöke hozta:
DANUBIUS HOTEL BÜK – 2 fő részére 2 éjszaka teljes ellátással
Köszönet-tel tartozunk a sok kollégának, akik a napi munka mellett részt vállaltak a szervezésben, lebonyolításban.
Diákjainkat is dicséret illeti meg! A konyhán dolgozókat, felszolgálókat, hostesseket. Sokan már az est hetében a gyakorlatok alatt segédkeztek, akik Bíró Lajos irányítása alatt dolgoztak, akik az estre visszajöttek, pakoltak, terítettek, kiszolgáltak.
Kiemelném a
- 3/11. H és a KSZ/12. O szakács osztályokat,
- KSZ/11. L cukrász osztályt,
- 11. technikumi évfolyam pincéreit,
- 12. B tanulóit,
- a Gundel Diák Team tanulóit.
A kuratórium tagjaként óriási szerepe volt az est sikerességében Mészáros Máriának, akinél felsorolni is nehéz lenne, hogy mi mindent tett meg az est sikeréért.
Az egyik legsikeresebb est volt!
A nyereség, a kapcsolatépítés és a Gundel hírnév további erősítése szempontjából mindenképpen!
Köszönjük a csapatmunkát!
Köszönet illeti meg szponzorainkat:
- Talent Képzési Központ
- METRO
- Matusz-Vad Zrt
- Gottwald Hotel és Borászat
- ZWACK Unicum Nyrt
- Pepsi
- Gyömrői Víz
- Vajda Papír
- Magyar Gyula Kertészeti Technikum
- PocoFruit Kft
- Budapest Party Service
- G21 projekt
és a tomba felajánlásokért a támogatóinkat:
- Bíró Lajos
- Centrál Kávéház
- Christie's Relax&B!O
- Cservenák méteráru
- Fördős Lajos
- Glamping Hungary
- Grünwald Krisztina
- Gundel Étterem
- HVG
- Joe Bácsi konyhája
- Jován család
- KELO
- Kunszt Eleonóra
- LBF Szépségszalon
- Lefi cukrászda
- Menza Étterem és Kávézó
- Meskó család
- Mika család
- Monkey Bistro
- New York Café
- Praktiker
- Royal Guard Cafe
- Szaletly Vendéglő és Kert
- Urbán Betyár Étterem
- VakVarjú Étterem
- Városliget Café&Restaurant
- Vomberg Frigyes
- Youniform
- Zila Cukrászda és Étterem
2023. március 20.
Ambruzsné Kévés Judith
A NGA kuraturiumának elnöke