Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

A közösségi szolgálat teljesítésének lépései

A közösségi szolgálat teljesítésének lépései
A közösségi szolgálattal kapcsolatos alapvető tudnivalók
 
 
 
 
 

1. Csatlakozz a Gundel Közösségi Szolgálat Facebook csoportjához!

Tapasztalni fogod, hogy a Facebook csoport rendkívül megkönnyíti majd számodra a kommunikációt és a közösségi szolgálat teljesítéséhez szükséges információk beszerzését is. A csoport mindenki számára nyitott, ezért akár szüleid is csatlakozhatnak hozzá.
 
 
 
 
2. Fogadó szervezetek felkutatása.
 
Térképezd fel a lakóhelyed közvetlen környezetében található bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, egyesületeket, alapítványokat, kórházakat, idősek otthonát, önkormányzatot, rendőrséget, tűzoltóságot stb..
 
Fontos tudni, hogy NEM LEHET vállalkozásoknál: bt., kft., Zrt., Nyrt., stb. közösségi szolgálatot teljesíteni.
 
Hasznos segítség a Google kereső. Ha beírod a keresőmezőbe annak a településnek a nevét ahol élsz és kombinálod a fenti kulcsszavakkal Pl.: "Szentendre + idősek otthona", akkor gyorsan találni fogsz potenciális címeket, elérhetőségekkel.
(Itt jegyezném meg, hogy a legtöbb Gundeles diák a volt óvodájában vagy iskolájában teljesítette közösségi szolgálatát.)
 
 
 
3. Kapcsolatba lépés a fogadó szervezettel.
 
Keresd meg a szervezet vezetőjét személyesen vagy telefonon és kérdezd meg, hogy az általa vezetett intézménynél végezhetnél-e közösségi szolgálatot.
 
 
 
4. A fogadószervezet ellenőrzése.
 
Ha a fogadószervezet vezetője igent mondott, akkor nem marad más hátra, mint az, hogy iskolánk a fogadó szervezettel együttműködési megállapodást kössön.
A szerződés megkötése előtt viszont mindenképpen tisztáznunk kell, hogy a szóban forgó szervezetnél az általad végezni kívánt tevékenység elfogadható közösségi szolgálatnak vagy sem. A kérdés tisztázása érdekében keress az elérhetőségeim valamelyikén.
 
 
5. Szerződés megkötése.
 
Ha a fogadószervezet beleegyezett, hogy közösségi szolgálatot teljesíts a szervezetnél, akkor írj egy email-t a fogadószervezet vezetőjének!
 
Töltsd le az Együttműködési megállapodást, és csatold a küldött e-mailhez!
 
 
Leveledben emlékeztesd a szervezet vezetőjét arra, hogy ki is vagy te, és miben állapodtatok meg korábban, majd az alábbi szöveget illeszd be a leveledbe:
 
 
„A közösségi szolgálat megkezdéséhez, iskolánknak a fogadó szervezettel (Önökkel) együttműködési megállapodást kell kötni.
A tervezetben a megfelelő helyekre írja be a kért adatokat, majd az aláírt - lepecsételt példányokat postázza el iskolánk részére.
Az együttműködési megállapodásokat iskolánk igazgatója is aláírja és lepecsételi, melyekből egy példányt - 15 napos válaszadási határidőn belül – az iskola postázza el az Önök részére.
 
(Amennyiben nincs technikai lehetőségük nyomtatásra, kérem a kitöltött tervezetet – aláírás és pecsételés nélkül - E-mailben küldjék el a csada@gundeliskola.hu címre.)
 
Az iskolai közösségi szolgálat koordinációját Csada Ágnes végzi.
Elérhetőségei: csada@gundeliskola.hu és 06-1-347-2308”
 
 
 
6. Közösségi szolgálati napló.
 
A teljesített órákat a közösségi szolgálati naplóba kell vezetni. A naplót a közösségi szolgálat Facebook oldaláról, vagy az alábbi linkre kattintva letöltheted és kinyomtathatod: 
ITT  
 
Ha nem tudsz naplót nyomtatni magadnak, akkor a 118-as szobában kérhetsz egy példányt.
 
 
7. Közösségi szolgálat befejezése.
 
Amikor sikerült teljesíteni a minimálisan szükséges 50 órát, akkor a fogadó szervezetnek alá kell írnia és le kell pecsételnie a szolgálati naplódat.
A naplót az osztályfőnöködnek kell leadnod.
 
Ha nem világos valami, vagy elakadtál valahol, akkor mindenképpen KERESS MEG! Csak annak tudok segíteni, aki segítséget kér.
 
 
Keress fel személyesen az iskola 118 –as irodájában,
 
 
Telefonon:  06-1-347-2308
 
 
 
 
Jó munkát!
 
 
              Csada Ágnes
közösségi szolgálat koordinátor