Czubor János szakmai pályafutása a Gundel Károly Szakképző Iskolához és annak jogelődjeihez kötődik, diákként, szakoktatóként, majd több mint két évtizeden át az ország legrangosabb vendéglátó középiskolájának igazgatójaként.
Tevékenységét szinte minden érintett csoport, szervezet egyaránt elismeri és értékeli. Egyöntetűen kivívta a magyar gasztronómia szakmai elismerését, kollégái és az oktatási szakemberek megbecsülését.A mindenkori iskolafenntartók és az állami kormányzat nagyra tartották tevékenységét és személyiségét. 1980-ban szervezte meg először és adott mindvégig otthont a Nemzetközi Gasztronómiai Ifjúsági Versenynek iskolája, amely a mai napig az egyetlen nemzetközi megmérettetés Magyarországon a szakács-cukrász-pincér tanulóknak. A mai magyar gasztronómia számos meghatározó alakja kezdte pályafutását az általa vezetett Gundel Károly Szakképző Iskolában.
Élete során megkapott elismerései, díjai: Magyar Gasztronómia Szolgálatáért Emlékérem, Első Magyar Fehérasztal Lovagrend, Apáczai Csere János Díj, Dr. Bárczi Géza Díj, Németh László Díj, Budapesti Középfokú Oktatási Intézmények Igazgatói Szövetségének Díja, Pedagógus Szolgálati Emlékérem, Pro Scola Urbis Díj, Örökös Címzetes Igazgatói rang, Magyar Köztársaság Arany Érdemérem, Gundel Károly Díj - posztumusz.