Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ügyeleti rendben működünk! Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! : H-K: NINCS Sz: 9.00 - 13.00, kivéve: 07.28. és 08.04. Cs-P: NINCS

Archívum - 2009/2010 tanév cikkei

Teltházas molekuláris gasztro-bemutató
Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) jóvoltából immár harmadik ízben látogatott el Magyarországra igazi andalúz sztárséf, hogy egynapos mesterkurzust tartson 35 magyar séf számára a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.
Ausztria legdélebbi, Olaszországgal és Szlovéniával határos tartománya a számtalan sportos, kulturális és kulináris eseménynek, valamint a sok napsütésnek köszönhetően nemzetközi hírnévre is szert tett. Itt tartják többek között az Ironman Austria triatlonversenyt, a Strandröplabda World Tour-t, a Wörthersee Classics zenei fesztivált, a Trigonale régi zenei fesztivált és a Wörthi-tó egyedülálló tavi színpadának rendezvényeit. Alábbi cikkünkben a gasztronómiai témájú programok közül válogattunk.
Június 7-8-án zajlik Genfben a legrangosabbnak tartott nemzetközi melegkonyhás szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntője, ahol hazánkat Kostyál Gábor, a keszthelyi Hotel Helikon konyhafőnöke képviseli.
Tanulók beszámolói
Hamarosan indul az olaszországi szakmai gyakorlat. A nyertes pályázatot leadó diákok folyamatosan leírják élményeiket, beszámolnak arról, hogy milyen is kint, Lignanoban. A beszámolókat itt olvashatjátok majd.
Szakma Kiváló Tanulója Verseny
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében harmadszor került megrendezésre a Szakma Sztár Fesztivál, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntője, mely 2010. április 26-28. között a Hungexpo G és F pavilonjában várta a versenyzőket és a látogatókat.
Ferran Adria (El Bulli), Heston Blumenthal (Fat Duck) és Thomas Keller (French Laundry, Per Se) Harold McGee közreműködésével nyilatkozatot bocsátott ki a modern konyhaművészettel kapcsolatosan
50. évforduló
Az iskola 1990-ben, a Gundel család hozzájárulásával vette fel Gundel Károly nevét. Az iskola vezetői és tanulói 2006. november 28-án emlékeztek meg a névadó halálának 50. évfordulójáról.