Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
H-SZ: Küldjön e-mailt! CS: Küldjön e-mailt! P: Küldjön e-mailt!

Vendégünk volt Franciaország magyarországi nagykövete

Vendégünk volt  Franciaország magyarországi nagykövete
A 36. Nemzetközi Gasztronómiai Verseny alkalmával szerencsénk volt fogadni Éric Fournier Urat, Franciaország magyarországi nagykövetét.

 

 

 

Sonkál Dóri, iskolánk 11.a osztályos tanulója a következő riportot készítette vele:

Sonkál Dóri: Szeretettel üdvözöljük iskolánkban. Nagy megtiszteltetés, hogy fogadhatjuk Őexcellenciáját a 36. Nemzetközi Gasztronómiai Ifjúsági Versenyen. Hogy tetszett, amit látott?

Éric Fournier: Hat hónapja vagyok Magyarországon, először járok az Önök iskolájában. Meg kell mondjam, nem gondoltam, hogy ez a verseny ilyen jelentős méreteket ölt. Mindaz, amit láttam, egy olyan rendezvény, ami nagy szervezést, előkészületeket és odafigyelést igényel. Találkoztam a két francia partneriskolájuk küldöttségével is, és örömmel értesültem az iskolájukban folyó szakmai gyakorlatokról, csereprogramokról. Gratulálok Önöknek az itt látottakhoz és hallottakhoz.

S.D: Köszönjük szépen. Volt-e olyan étel, terített asztal vagy esetleg csak egy ötlet, ami különösen tetszett Önnek?

É.F: Mivel nem volt alkalmam megkóstolni az ételeket, nem vagyok zsűritag, erről nem tudok nyilatkozni. A díszasztaloknál kifejezetten tetszettek a virágokat tartó magas vázák. Praktikusak, mert nem akadályoznak a látásban, lehetővé teszik, hogy az asztaltársaság minden tagja zavartalanul beszélgethessen egymással. Március 21-én rendezték meg világszerte - így nálunk is - a Goût de France élményvacsora rendezvénysorozatot. Ennek alkalmával mi is hasznát vettük volna ennek az ötletnek.

S.D.: Látta a francia csapatot is. Milyen benyomásai vannak?

É.F: Nagyon koncentráltak, fel sem emelték a tekintetüket a munkaasztalukról. Elmélyült munkát végeztek.

S.D: Említette, hogy hat hónapja van Magyarországon. Szeret itt élni?

É.F: Nagyon szeretek Magyarországon élni. Szerencsém van, mert nagyon jó csapat vesz körül, akikkel jól együtt tudunk dolgozni.

S.D: Van kedvenc étele?

É.F: Igen, nagyon szeretem a mangalicát és a halászlevet.

S.D: És kedvenc magyar bora?

É.F: Kedvelem a szekszárdi borvidékről Fritz Úr borait. Nem rég jártam a pincészetében, és igazán jó minőségű borokat kóstolhattam nála. Ezen felül a Tokajit is szeretem.

S.D.: És a francia borok közül?

É.F: A kedvenc francia borom a Cos d’Estournel  [Bordeaux-i régió – a szerk.]. Ez a borászat egyébként figyelemreméltó együttműködést folytat a magyar Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokkal.

S.D: Köszönöm az interjút, és további minden jót kívánok Őexcellenciájának Magyarországon.

É.F: Én pedig sok sikert kívánok a tanulmányaihoz.