
Az iskolánkban a tanulmányaikat 2020. szeptemberben kezdők, a nappali tagozaton és a felnőttek oktatásában is, a képzés formájától függetlenül, ágazati alapozó gyakorlaton vesznek részt.
Az ágazati alapozó képzés ágazati alapvizsgával zárul, ezt követően a képzés már a választott szakmára koncentrál.
A gyakorlatok tartalma és időkerete minden képzésben azonos, de képzésenként eltérő, hogy milyen időintervallumban kerül megszervezésre az ágazati alapozó képzés.
Az időintervallumok:
- a technikumi képzésben 2 tanév,
- a 3 éves szakmai képzésben 1 tanév,
- a 2 éves szakmai képzésben 0,5 tanév.
Az egységes ágazati alapozó gyakorlat tartalmaz:
- cukrász gyakorlatot,
- szakács gyakorlatot,
- pincér - vendégtéri szakember gyakorlatot,
- turisztikai gyakorlatot.
A gyakorlatokon munkaruhában kell megjelenni.
A szakács és cukrász gyakorlatok ruházata:
- szakács kabát
- nadrág
- szakács kötény
- sapka
- munkavédelmi cipő
A pincér és a turisztikai gyakorlatok ruházata:
- mellény
- pincér kötény
- fiúknak csokornyakkendő
A tanulónak a pincér és a turisztikai gyakorlatokon a saját, az öltözethez illő cipőt kell viselni. Az elegáns megjelenés mellett fontos szempont a kényelem is.
A jelenleg hatályos törvények szerint a munkaruházatról a tanulónak kell gondoskodnia.
Az iskola segít a munkaruházat beszerzésében. Kérdésekkel az osztályfőnökhöz illetve a gyakorlati oktatóhoz lehet fordulni.