Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés csak előre egyeztetett időpontban: K: 8.00 - 14.00 Sz: 8.00 - 14.00 Cs: 8.00 - 14.00

Szakképzési felvételi tájékoztató a 2021-2022-es tanévre - TANULÓI JOGVISZONYBAN

Szakképzési felvételi tájékoztató a 2021-2022-es tanévre - TANULÓI JOGVISZONYBAN
A 2021-2022-es tanévben is várjuk az érettségivel rendelkező szakmát tanulni vágyókat! A jelentkezési felület 2021. áprilisban nyílik meg!

 

 

 

Felvételi tájékoztató a 2021-2022-es tanévre  -  TANULÓI JOGVISZONY

 

 A karrier az iskolában kezdődik!

A legrégebbi és máig legeredményesebb vendéglátó iskolában arra helyezzük a hangsúlyt, hogy tanulóink a lehető legszélesebb körű szakmai tapasztalatot szerezzék meg a képzés során. Ezt segítik elismert szakoktatóink, a gasztronómiai életet meghatározó gyakorlati helyeink is.

A turisztika tagozatunk belépőt jelent a turizmus bármely területére, a rendezvényszervezéstől a szállodai recepción és értékesítésen át az utazási irodákig.

A Gundel hagyományőrzése és sokszínűsége a biztosíték arra, hogy tőlünk kikerülve tárt karokkal várják majd tanulóinkat a turizmus-vendéglátásban.

 

Iskolánkat ma is áthatja Gundel Károly szellemisége:

 

„A múlt kötelez, a jövő követel tőlünk.”

 

 

 

Szakmai képzés tanulói jogviszonyban

 

 

Ez a képzési forma azokat várja, akik most érettségiznek, vagy már érettségiztek, de továbbra is a nappali munkarend szerint szeretnék folytatni a tanulmányaikat, a megszokott napi órarendi beosztás keretében.

 

  • A képzés a turizmus-vendéglátás ágazati alapvizsgára történő felkészítéssel kezdődik. A választott szakma tanulása a második félévben, a sikeres ágazati alapvizsgát követően kezdődik.
  • A képzés a szakmai ismeretekre koncentrál, nem tartalmaz közismereti tananyagot.
  • Az elméleti ismeretek mellett fontos szerepe van a munkahelyi gyakorlatoknak, ahol a tanulók tényleges munkavégzés során sajátíthatják el a szakmai fogásokat, a szakképzési munkaszerződés keretében.
  • A vendéglátóipar sajátosságaiból adódóan a munkahelyi gyakorlatok az iskolai szünetek időtartamára illetve ünnepnapokra is szervezhetőek!

  

Miért a tanulói jogviszony és miért a Gundel?

  • mert két szakma megszerzése ingyenes,
  • mert van diákigazolvány és szakképzési ösztöndíj,
  • mert mozgalmas az iskolai élet,
  • mert számos lehetőség van a szakmai fejlődésre - a SzakmaSztár Verseny győztesei között mindig van Gundeles,
  • mert sok iskolán kívüli szakmai tapasztalat szerezhető a különböző programokon,
  • mert az Erasmus program keretében több hetes külföldi szakmai gyakorlatra lehet menni,
  • mert jó .....

 

 

 

Vendéglátóipari képzések

 

Érettségi birtokában választható képzések:

  • 4 1013 23 01     cukrász
  • 4 1013 23 05     szakács
  • 4 1013 23 04     pincér - vendégtéri szakember

 

Belépési feltétel:

  • érettségi végzettség
  • egészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság

 Folytatható idegen nyelv: angol vagy német nyelv

 Képzés időtartama: 2 tanév

  

Kinek ajánljuk a vendéglátó képzéseket?

  • Aki érdeklődik a vendéglátás iránt.
  • Aki jó házigazdaként tekint a vendégre, szakmai alázattal tudja végezni a munkáját.
  • Aki szeret alkotni, kreatív.
  • Aki jól bírja a stresszt, jó az állóképessége, fizikailag terhelhető.
  • Aki jó szervező, jól tud együtt dolgozni másokkal.

 Elvárás a cukrásszal szemben a kiváló ízérzék és a kézügyesség, a szakáccsal szemben remek ízérzék és az esztétikai érzék, a pincér - vendégtéri szakemberrel szemben a kiváló kommunikációs készség és az empátia.

 

 

A választható szakmák rövid bemutatása

 

4 1013 23 01     Cukrász

Cukrászatban, cukrász műhelyben vagy saját vállalkozásában nagy mennyiségben teasüteményeket, uzsonnasüteményeket, süteményeket, tortákat, bonbonokat, tányérdesszerteket, fagylaltot készít. Gondoskodik a szükséges nyersanyagokról, alkalmassá teszi ezeket a termelésre, pl. gyümölcsöket tartósít, cukorkészítményeket, bevonó anyagokat, töltelékeket, tésztákat állít elő.

 

4 1013 23 05     Szakács

Éttermekben, szállodákban vagy a közétkeztetésben vagy saját vállalkozásában összeállítja az étlapot, a menüt. Gondoskodik a szükséges nyersanyagokról. Önállóan vagy a séf utasítása alapján ételeket készít, adagol, díszít, tálal.

 

4 1013 23 04     Pincér - vendégtéri szakember

A vendégek által igényelt és ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítja. Fogadja a vendégeket, ismerteti a választékot, ételeket és italokat ajánl, felveszi a rendelést. Az ételeket és italokat udvariasan és szakszerűen felszolgálja.

 

 

 

Turisztikai képzések

 

Érettségi birtokában választható képzések:

  • 5 1015 23 07     turisztikai technikus – idegenvezető szakmairánnyal
  • 5 1015 23 07     turisztikai technikus – turisztikai szervező szakmairánnyal

 

Belépési feltétel:

  • érettségi végzettség
  • egészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság

 Folytatható idegen nyelv: angol vagy német nyelv. A vizsgára bocsátás feltétele a B2 komplex nyelvvizsga megléte!

 Képzés időtartama: 2 tanév

 A turisztika sajátosságaiból adódóan szakmai programok a hétvégére és az iskolai szünetek időtartamára illetve ünnepnapokra is szervezhetőek!

 

 Kinek ajánljuk a szakmát?

 

Idegenvezető:

Aki:

  • szeret emberekkel foglalkozni,
  • imád kommunikálni,
  • nyelveket beszél,
  • segítőkész,
  • empatikus,
  • feltalálja magát a váratlan helyzetekben,
  • jó stressztűrő.

 

 

Turisztikai szervező

Aki:

  • szeret tervezni és szervezni,
  • jól kommunikál idegen nyelven is,
  • segítőkész és empatikus,
  • türelmes,
  • kreatív,
  • jó stressztűrő.

 

 

A választható szakmák rövid bemutatása

 

Idegenvezető szakmairány

Az idegenvezető az országba érkező külföldi turistákat és a belföldi túrákon (országjárás, kirándulás, városnézés, szakmai programok) résztvevő magyar vendégeket megismerteti az ország turisztikai, kulturális, történelmi, művészeti értékeivel, nevezetességeivel magyar illetve idegen nyelven. Gondoskodik a vendégek részére megrendelt szolgáltatások biztosításáról, magyar csoportok külföldre utazása során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol. Az utazás során felmerülő problémákat megoldja. Elvégzi a munkához kapcsolódó adminisztrációt.

 

Turisztikai szervező szakmairány

A vállalkozás teljes körű tevékenységét végzi, irányítja, szervezi és ellenőrzi vezetői szinten (utazási irodában, idegenforgalmi hivatalokban, fizető-vendéglátás területén, szabadidőközpontokban). Közreműködik a felsővezetői döntést igénylő üzleti, gazdálkodási, pénzügyi, marketingtervek kidolgozásában. Komplex feladatokat önállóan végrehajt, irányít és ellenőriz. Összeállítja a vállalkozás árualap-kínálatát; reklámozza, kialakítja a cég arculatát. Megszervezi a turisztikai termékek értékesítését, figyelemmel kíséri a gazdasági szempontok érvényesülését. Folyamatos kapcsolatot tart a turisztikai piac szereplőivel. Gondoskodik a folyamatos munkamenet biztosításáról.

 

 

 

 

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE a 2021-2022-es tanévre

 

 

 

Jelentkezés:

  • A jelentkezés 2021. április és 2021. augusztus 31. között folyamatos.
  • Az iskola internetes oldalán az online jelentkezési felületen történik.

 

 Felvétel - beiratkozás:

  • Felvételi vizsgát nem tartunk.
  • Túljelentkezés esetén a tanulmányi eredmény alapján rangsorolunk.
  • A turisztikai képzéseknél előny a B2 komplex nyelvvizsga megléte.
  • Beiratkozni csak az tud, aki az iskola honlapján megtalálható tájékoztatóban előírt minden feltételnek megfelel.
  • A jelentkezők a beiratkozás időpontjáról külön értesítést kapnak a jelentkezést követően.

 

 Határidők a felvételi eljárásban:

  • 2021. április: megjelenik az iskola honlapján a tájékoztató a képzésekről és a felvételi eljárásról
  • 2021. április – 2021.08.31.: jelentkezés a képzésekre
  • 2021. június – július – augusztus hónapok meghatározott napjain beiratkozás – a konkrét időpontokról minden jelentkező e-mailben kap értesítést a jelentkezését követően.

 

 Jelentkezés 2021. áprilistól illetve elérhetőség:

 

 

Jelentkezési felület - tanulói jogviszonyba

 

További információ:

titkarsag@gundeliskola.hu