Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés: H-SZ: 8.00 - 16.30 CS: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Paprikás csirke anno és most

A magyar iskolák közül a Gundel Károly szakiskola, a külföldiek közül a németországi Immenstadt szakiskolája bizonyult a legjobbnak a március 22-24. között, 32. alakalommal megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen.

A szakács, cukrász és felszolgáló szakmákban versenyző csapatoknak a „Retro – az 1970-es évek” témáját kellett feldolgozniuk, azaz, abból a korból kellett meríteniük, amikor még nem is éltek (lásd a helyszínen készült illusztrációnkat).
A versenyen Ausztria, Dánia, Finnország, Franciaország, Lengyelország és Szlovákia egy-egy iskolával, Németország két iskolával, mag Magyarország öt iskolával képviseltette magát. A cukrász- és szakács zsűri két-két tagja vakon értékelte a készítményeket, ezzel is biztosítva az objektivitást. A szigorú ítészek szempontjai között szerepelt az íz hatás, a kreativitás, a munkaszervezés, az étel- és italrend összhangja, az élőmunka szakszerűsége, a kommunikáció a vendéggel, valamint, hogy mennyire sikerült megidézni a ’70-es éveket.

http://www.turizmus.com/cikk/index/5/10002/turizmus_hirek/17768