Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Pályázati felhívás 2015-16

Pályázati felhívás 2015-16
Kedves Diákok! Ne tétovázzatok, pályázzatok!

 

Erasmus+  Mobilitási Program

Az elmúlt években iskolánk különböző külföldi partnerkapcsolatainak és az Európai Unió által támogatott Mobilitási Programjának köszönhetően évente 30 -40 diák számára biztosított ingyenes külföldi szakmai gyakorlati helyeket. A fogadó intézményeken keresztül németországi, finnországi, francia, észt munkahelyekkel kerültünk kapcsolatba.

Az idei tanévben 53 fő diákra nyertünk támogatást. A célországok (kiutazási sorrendben): Németország (Schwerin, Bréma), Franciaország (Gerardmer), Észtország (Tallinn), Dánia (Viborg). A résztvevők részéről elvárt nyelvismeret országoktól függően angol, vagy német. Franciaországban mindkét nyelv használható. A szakmai gyakorlatokat tanév közben lehet teljesíteni és ez beszámít az iskola által előírt kötelező szakmai gyakorlatba. A gyakorlatok 6-8 hetesek, attól függően, hogy milyen megállapodás született a küldő és fogadó intézmény között. A kiválasztási folyamat után egy intenzív szakmai, szakmai nyelvi és pszichológiai, csapatépítő tréning előzi meg a kiutazást.

Minden esetben a partnerként együttműködő intézmény segíti a kiutazókat az iskolánkkal történt egyeztetés után, hogy a lehető legjobb gyakorlati helyen végezhessék a kiutazók a szakmai gyakorlatukat. A korábbi résztvevők visszajelzései igazolják, hogy a kiválasztott munkahelyek színvonala hozzájárult a gyakornokok szakmai és nyelvi fejlődéséhez.

A gyakorlat első hetében egy iskolai kísérő tanár segíti a kiutazókat a kiutazásban, a munkahelyek felkeresésében, az feladatok kiismerésében. A teljes gyakorlat alatt a külföldi partner koordinátora felügyeli a gyakorlatot, és segít a felmerülő kérdések megválaszolásában, problémák megoldásában.

A kedvezményezettek (vagyis a kiutazó diákok) kiválasztása az őket tanító szakmai tanárok (gyakorlati, nyelvi) és osztályfőnökök véleményezése alapján történik. A diákok jelentkezése a felkészítésen való sikeres és aktív részvétel, valamint az intézménnyel kötött szerződés aláírása után válik véglegessé.  A kedvezményezettek a kiválasztást követően szakmai, nyelvi, kulturális és lélektani felkészítésben vesznek részt, amelyeket iskolánk tanárai tartanak.

A külföldi szakmai gyakorlatok az iskolarendszerű képzéshez kapcsolódnak és elismertségét Europass Mobilitási Igazolványok kiállításával erősítjük. Célunk olyan folyamatosan megvalósított mobilitási projektek szervezése, amely erősíti az iskolánkban tanulók elhelyezkedési esélyeit, lehetőséget biztosít számukra a szakma idegen nyelvi és kulturális környezetben való megtapasztalására, valamint új, nemzetközi technológiák megismerésére. A szakmai képzés ilyen irányú bővítése színesíti iskolánk képzési kínálatát, öregbíti hírnevét.

 Mit kínálunk?

·         Szakmai tapasztalatszerzés

·         Nyelvgyakorlás

·         Az iskola után jobb elhelyezkedési lehetőségi esélyek

·         Europass Mobilitási Igazolvány

·         Teljes ellátás

·         Teljeskörű biztosítás

·         Utazás vonattal vagy repülővel

 

Kiválasztási feltételek:

·         Jó tanulmányi eredmény

·         Német vagy angol nyelvismeret

·         Motiváltság, megbízhatóság (jó magatartás és szorgalom)

·         Jó szaktanári és osztályfőnöki véleményezés

 

Jelentkezés módja: Jelentkezési lap kitöltése, amely letölthető az iskola honlapjáról, vagy kérhető a 118-as szobában. Jelentkezések leadása ugyanott.

A jelentkezési laphoz csatolni kell: angol/ német és magyar nyelvű Europass önéletrajz, angol/ német és magyar nyelvű motivációs levél, 2 db igazolványkép, szakiskolásoknak munkahelyi ajánlás.

Korábbi évek szakmai gyakorlatain részt vett diákok élménybeszámolói itt olvashatóak.