Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés: H-SZ: 8.00 - 16.30 CS: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Mandulából készül az Év fagylaltja

Az elismert szakemberekből összeállt zsűri elismerését 2012-ben Csuta Zsolt csákvári cukrászmester „triász” fantázianevű munkája érdemelte.

A mester ezt megelőzően – két éve – már alkotott győztes kreációt: akkor a házias finomság névre keresztelt finomság nyerte el a zsűri szívét, míg idén a csokoládés-meggyöntetes mandulafagylaltjával diadalmaskodott.

Az Év fagylaltja 2012 címért egyébként 64 fagylaltcsoda versengett, amit az ítészek karakter, ízvilág és kivitel szempontjából is értékeltek. Ezek mellett külön figyeltek olyan praktikus tulajdonságokat, mint az, hogy az édesség jól adagolható-e.

Soltvadkerten, a Szent Korona Cukrászdában azonban nemcsak az Év fagylaltjáról döntöttek, hanem megtartották a Magyarország tortája 2012 pályázatra készített torták első bemutatóját is. Bár a győztest itt legkorábban július közepén hirdetik majd ki, a zsűri kiválasztotta a végső győzelemre esélyes öt édességet, többek között a veszprémi Kokó Cukrászda szabolcsi almás máktortáját, a Bükfürdői Villa Rosato őrségi sütőtökös almatortáját és a veresegyházi Gombai Cukrászda mézes-bazsalikomos málnatortáját is.

http://pincerujsag.hu/mandulabol_keszul_az_ev_fagylaltja_