Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés csak előre egyeztetett időpontban: K: 8.00 - 14.00 Sz: 8.00 - 14.00 Cs: 8.00 - 14.00

Magyar vezeti az USA legjobb szállodáját

A Condé Nast a világ 7. és az USA legjobb szállodájának választotta a chicagói Elysiant. Ügyvezető igazgatója egy magyar szakember, Gyulai Attila. Ő felel többek mellett a hotelben működő 2 Michelin-csillagos RIA étteremért is. A Dining Guide szerkesztője vele beszélgetett.

Fotó: Dining Guide

Gyulai Attila lényegében egy fűtetlen hangárnak köszönheti, hogy az éttermi pályán kötött ki. Kolozsváron született, majd a 80-as évek végén a szüleivel átköltözött Magyarországra. Kezdetben a Dunaharaszti hajógyárban dolgozott, mint hegesztő segédmunkás, de túl hideg volt és a pénz is kevés. Az akol melegét a Kisbuda Gyöngye étterem jelentette. Mosogató, aztán pincér lett, hajóra is szállt, a Monarchia étteremben ért újra partot, hogy pár év után ismét külföldön, immár az Egyesült Államokban próbáljon szerencsét. Kaliforniában nagyon mást látott, mint amit itthon tapasztalt, kitanulta a szakma csínját-bínját. Jelenleg az Elysian hotel ügyvezető igazgatója. Október elején a Condé Nast az USA legjobb és a világ 7. legjobb szállodájának választotta. Falai közt működik a Michelin által két csillaggal elismert RIA étterem.

A cikk teljes szövege megtekinthető:

http://vendon.hu/hotel/magyar-vezeti-az-usa-legjobb-szallodajat/