Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés: H-SZ: 8.00 - 16.30 CS: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Íz és design, tehetséggel tálalva

Április 3-án került sor a Coninvest Konyhatechnológia és Belsőépítészet által megrendezett Food & Design verseny döntőjére.

A bécsi úti Chefparade-ban négy fiatal szakács mutatta meg, hogy mire elég másfél óra, némi csirkemell és a tavaszi tematika.

A Food & Design Pályázat még februárban vette kezdetét, amikor a Coninvest mint számos étterem technológiai hátteréért és belsőépítészetéért felelős vállalat meghirdette gasztronómiai versenyét. Nem ismeretlen terep ez számukra, hiszen tavaly ősszel rendezték meg a fiatal (belső)építészeket és formatervezőket megszólító Restaurant Design pályázatukat. A tehetségkutatás – vagy ha úgy tetszik– az utánpótlás biztosítása idén is folytatódott, csak éppen a figyelem a bárszékekről a konyhapultra, a tervezőkről a szakácsokra, a tervrajzokról az ízekre terelődött.

A pályázati kiírás alapján 18 és 30 év közötti szakácsok vagy szakács tanulók kaptak lehetőséget arra, hogy bőrös csirkemellet és szezonális alapanyagokat felhasználva készítsenek egy főételt kétféle körettel és egy mártással. A döntőbe az a négy versenyző juthatott, akik mindezt kreatívan tálalták, a beküldött recept és az elkészítési mód pedig meggyőző hozzáértésről tanúskodott.

 

A teljes cikk megtalálható:

 

http://www.pincerujsag.hu/iz_es_design_tehetseggel_talalva