Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés csak előre egyeztetett időpontban: K: 8.00 - 14.00 Sz: 8.00 - 14.00 Cs: 8.00 - 14.00

Felvételi tájékoztató a 2021-2022-es tanévre FELNŐTTKÉPZÉSI JOGVISZONYBAN

Felvételi tájékoztató a 2021-2022-es tanévre FELNŐTTKÉPZÉSI JOGVISZONYBAN
A 2021-2022-es tanévben is várjuk a munka mellett tanulni vágyókat! A jelentkezési felület 2021. áprilisban nyílik meg!

 

 

Felvételi tájékoztató a 2021-2022-es tanévre

FELNŐTTKÉPZÉSI JOGVISZONYBAN

 

 

 A karrier az iskolában kezdődik!

A legrégebbi és máig legeredményesebb vendéglátó iskolában arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a nálunk szakmát szerzők a lehető legszélesebb körű szakmai tapasztalatot szerezzék meg a képzés során. Ezt segítik elismert szakoktatóink és a gasztronómiai életet meghatározó gyakorlati helyeink is.

A turisztika tagozatunk belépőt jelent a turizmus bármely területére, a rendezvényszervezéstől a szállodai recepción és értékesítésen át az utazási irodákig.

A Gundel hagyományőrzése és sokszínűsége a biztosíték arra, hogy tőlünk kikerülve tárt karokkal várják majd tanulóinkat a turizmus-vendéglátásban.

 

Iskolánkat ma is áthatja Gundel Károly szellemisége:

 

„A múlt kötelez, a jövő követel tőlünk.”

 

 

 

Szakmai képzés felnőttképzési jogviszonyban

 

Ez a képzési forma azokat várja, akik már nem tankötelesek, de a munka és a család mellett is szeretnének új ismereteket, új szakmai képzettséget szerezni.

  • A képzés a turizmus-vendéglátás ágazati alapvizsgára történő felkészítéssel kezdődik. A választott szakma tanulása decembertől, a sikeres ágazati alapvizsgát követően kezdődik.
  •  A szakmai képzés a szakmai vizsgára koncentrál, a képzés nem tartalmazza a közismereti tárgyakat. A képzésben részt vevőknek csak a vizsgához szükséges szakmai ismereteket kell elsajátítani a képzés során.
  • Az elméleti ismeretek mellett fontos szerepe van a munkahelyi gyakorlatoknak, ahol a tényleges munkavégzés során sajátíthatják el a szakmai fogásokat a szakképzési munkaszerződés keretében.
  • A képzés rugalmas, figyelembe veszi a képzésben résztvevők egyéb elfoglaltságait, heti 1-2 délutáni tanítási nap van. De az önálló tanulás, az e-learning teljesítése elvárás a résztvevőkkel szemben!
  • A jogviszony a felnőttképzési szerződés aláírásával jön létre.
  • A képzést az állam támogatja, de a szakmai  képzéseknél van költségtérités. (Iskolai vizsgafelkészítő gyakorlatok.)

  

Miért a felnőttképzési jogviszony és miért a Gundel?

  • mert az első- és a második szakma tanulását az állam támogatja,
  • mert a főállású munka mellett is elvégezhető,
  • mert rugalmas, tudja kezelni a munkahelyi- és egyéb időproblémákat,
  • mert van iskolai gyakorlat,
  • mert jó szakemberektől lehet tanulni,
  • mert iskolai szünetek egybeesnek az iskoláskorú gyerekek szüneteivel.

  

 

Vendéglátóipari képzések

 

 Érettségi birtokában választható képzések:

  • 4 1013 23 01        cukrász
  • 4 1013 23 05        szakács
  • 4 1013 23 04        pincér - vendégtéri szakember

 

Belépési feltétel:

  • érettségi végzettség
  • egészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság

 

Képzés időtartama: 1 tanév

  • Folytatható idegen nyelv: angol vagy német nyelv   (A nyelv tanulását igazolni kell, vagy érettségi bizonyítvány vagy középfokú iskolai bizonyítvány vagy alapfokú nyelvvizsga bemutatása kötelező!)
  • Tanítási napok: az ágazati alapvizsgára történő felkészítés során hétfő és szerda. Az ágazati alapvizsgát követően ebből az egyik nap jelenléti órákat, a másik nap digitális kontaktórákat illetve e-learning tananyagot tartalmaz.
  • A tanítás órarend szerint történik, a jelenléti órákat 1520 és 2030 között tartjuk.
  • A vendéglátóipar sajátosságaiból adódóan a munkahelyi gyakorlatok az iskolai szünetek időtartamára illetve ünnepnapokra is szervezhetőek!
  • A képzéseknél az iskolai gyakorlatok költségtérítése 54 000,- Ft/fő/képzés, amelyet a beiratkozásnál kell befizetni.

 

 Kinek ajánljuk a képzést?

  • Aki érdeklődik a vendéglátás iránt, vagy már dolgozik a szakmában, de még nincs megfelelő szakképzettsége.
  • Aki jó házigazdaként tekint a vendégre, szakmai alázattal tudja végezni a munkáját.
  • Aki szeret alkotni, kreatív.
  • Aki jól bírja a stresszt, jó az állóképessége, fizikailag terhelhető.
  • Aki jó szervező, jól tud együtt dolgozni másokkal.

  

Elvárás a cukrásszal szemben a kiváló ízérzék és a kézügyesség, a szakáccsal szemben remek ízérzék és az esztétikai érzék, a pincér - vendégtéri szakemberrel szemben a kiváló kommunikációs készség és az empátia.

 

 

Turisztikai képzések

 

Érettségi birtokában választható képzések:

  • 5 1015 23 07     turisztikai technikus – idegenvezető szakmairánnyal
  • 5 1015 23 07     turisztikai technikus – turisztikai szervező szakmairánnyal

 

Belépési feltétel:

  • érettségi végzettség
  • egészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság

 

  • Képzés időtartama: 1 tanév
  • Folytatható idegen nyelv: angol vagy német nyelv. A vizsgára bocsátás feltétele a B2 komplex nyelvvizsga megléte!
  • A turisztika sajátosságaiból adódóan szakmai programok a hétvégére és az iskolai szünetek időtartamára illetve ünnepnapokra is szervezhetőek!
  • Tanítási napok: hétfő és szerda, amely jelenléti órákat, digitális kontaktórákat és e-learninget is tartalmaz.
  • A tanítás órarend szerint történik, a jelenléti órákat 1520 és 2115 között tatjuk.
  •  A turisztika sajátosságaiból adódóan a szakmai programok a szünetek időtartamára illetve hétvégére is szervezhetőek!
  • A képzéseknél az iskolai gyakorlatok költségtérítése 54 000,- Ft/fő/képzés, amelyet a beiratkozásnál kell befizetni.

 

Kinek ajánljuk a képzést?

Idegenvezető:

  • Aki szeret emberekkel foglalkozni.
  • Aki imád kommunikálni.
  • Aki nyelveket beszél.
  • Aki segítőkész, empatikus.
  • Aki feltalálja magát a váratlan helyzetekben is.
  • Aki jól bírja a stresszt.

 

Turisztikai szervező:

  • Aki szeret tervezni és szervezni.
  • Aki jól kommunikál idegen nyelven is.
  • Aki segítőkész, empatikus és türelmes.
  • Aki kreatív.
  • Aki jól bírja a stresszt.

 

 

A választható szakmák rövid bemutatása

 

4 1013 23 01        Cukrász

Cukrászatban, cukrász műhelyben vagy saját vállalkozásában nagy mennyiségben teasüteményeket, uzsonnasüteményeket, süteményeket, tortákat, bonbonokat, tányérdesszerteket, fagylaltot készít. Gondoskodik a szükséges nyersanyagokról, alkalmassá teszi ezeket a termelésre, pl. gyümölcsöket tartósít, cukorkészítményeket, bevonó anyagokat, töltelékeket, tésztákat állít elő.

 

4 1013 23 05        Szakács

Éttermekben, szállodákban vagy a közétkeztetésben vagy saját vállalkozásában összeállítja az étlapot, a menüt. Gondoskodik a szükséges nyersanyagokról. Önállóan vagy a séf utasítása alapján ételeket készít, adagol, díszít, tálal.

 

4 1013 23 04        Pincér - vendégtéri szakember

A vendégek által igényelt és ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítja. Fogadja a vendégeket, ismerteti a választékot, ételeket és italokat ajánl, felveszi a rendelést. Az ételeket és italokat udvariasan és szakszerűen felszolgálja.

 

5 1015 23 07        Turisztikai technikus - IDEGENVETŐ szakmai kimenettel

A hazánkba érkező illetve a belföldi turisták számára az ország nevezetességeinek bemutatása, idegenforgalmi programok lebonyolítása, tolmácsolás, a vendégek által megrendelt szolgáltatások igénybevételének biztosítása.

 

5 1015 23 07        Turisztikai technikus - TURISZTIKAI SZERVEZŐ szakmai kimenettel

Megszervezi a turisztikai termékek értékesítését, részt vesz a turisztikai kínálat, a marketing kialakításában. Tervezi, szervezi és ellenőrzi a turisztikai kirendeltségek munkáját, részt vesz a lebonyolításban.

 

 

 

Vendéglátóipari szakmai végzettséggel rendelkezők számára érettségi vizsgára történő felkészítés felnőttképzési jogviszonyban

 

Képzés időtartama: 2 tanév

Folytatható idegen nyelv: angol vagy német nyelv (Az idegen nyelv tanulását a középiskolai bizonyítvánnyal kell igazolni!)

 

Belépési feltétel:

  • OKJ szerinti komplex szakmai vizsgán szerzett vendéglátóipari szakmai végzettség
    • 34 811 01  Cukrász
    • 34 811 04  Szakács
    • 34 811 03  Pincér
  • a 2 éven belül szerzett szakmai végzettség előnyt jelent!

 Tanítási napok:

  • hétfő és szerda
  • tanítás órarend szerint 1430 és 2100 óra között

 A képzés elsősorban a 3 éves képzésben frissen szakmai végzettséget szerzetteket készíti fel a szakmai érettségi vizsgára.

 A képzés a kötelező érettségi vizsgatárgyakra koncentrál: magyar nyelv és irodalom; matematika; történelem; idegen nyelv. Ezt egészíti ki az informatika a természettudomány.

 

  

 

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE a 2021-2022-es tanévre

 

Jelentkezés:

  • A jelentkezés 2021. áprilist és 2021. augusztus 31. között folyamatos.
  •  Jelentkezés az iskola internetes oldalán, az online jelentkezési felületen.
  •  További lehetőség a BKSZC jelentkezési felülete – de ezek a jelentkezések később érkeznek be az iskolához.

 

Beiratkozás:

  • Felvételi vizsgát nem tartunk.
  • A jelentkezők a beiratkozás időpontjáról külön értesítést kapnak a jelentkezést követően.
  • A jelentkezők kiértesítése a beiratkozásról a beérkezett jelentkezés sorrendjében történik.
  • A szabad férőhelyek elfoglalása a beiratkozás sorrendjében történik.
  • Beiratkozni csak az tud, aki az iskola honlapján megtalálható részletes tájékoztatóban előírt minden feltételnek megfelel.

 

 Határidők a felvételi eljárásban:

  • 2021. április: megjelenik az iskola honlapján a részletes tájékoztató a képzésekről és a felvételi eljárásról
  • 2021. április – 2021.08.31.: jelentkezés a képzésekre
  • 2021. június – július – augusztus hónapok meghatározott napjain beiratkozás – a konkrét időpontokról minden jelentkező e-mailben kap értesítést a jelentkezését követően.

 

 

Jelentkezés 2021. áprilistól illetve elérhetőség:

 

Jelentkezési felület - felnőttképzési jogviszony

 

titkarsag@gundeliskola.hu