Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés: H-SZ: 8.00 - 16.30 CS: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Felvételi tájékoztató a 2020-2021-es tanévre NAPPALI munkarend

Felvételi tájékoztató a 2020-2021-es tanévre NAPPALI munkarend
A 2020-2021-es tanévben is várjuk a szakmát tanulni vágyókat! A jelentkezési felület 2020. márciusában nyílik meg!

 

 

Felvételi tájékoztató a 2020-2021-es tanévre NAPPALI munkarend

 

 

 

 

A karrier az iskolában kezdődik!

A legrégebbi és máig legeredményesebb vendéglátó iskolában arra helyezzük a hangsúlyt, hogy tanulóink a lehető legszélesebb körű szakmai tapasztalatot szerezzék meg a képzés során. Ezt segítik elismert szakoktatóink, a mai gasztronómiai életet meghatározó gyakorlati helyeink is.

A turisztika tagozatunk belépőt jelent a turizmus bármely területére, a rendezvényszervezéstől a szállodai recepción és értékesítésen át az utazási irodákig.

A Gundel hagyományőrzése és sokszínűsége a biztosíték arra, hogy tőlünk kikerülve tárt karokkal várják majd tanulóinkat a turizmus-vendéglátásban.

 

Iskolánkat ma is áthatja Gundel Károly szellemisége:

 

„A múlt kötelez, a jövő követel tőlünk.”

 

 

 

Nappali munkarendű szakmai képzés

 

Ez a képzési forma azokat várja elsősorban, akik már nem tankötelesek, de továbbra is a nappali tagozaton szeretnék folytatni a tanulmányaikat, a megszokott napi órarendi beosztás keretében.

A nappali munkarendű szakmai képzés a szakmai ismeretekre koncentrál, nem tartalmaz közismereti tananyagot.

Az elméleti ismeretek mellett fontos szerepe van a munkahelyi gyakorlatoknak, ahol a tanulók tényleges munkavégzés során sajátíthatják el a szakmai fogásokat.

  

Miért a nappali munkarend és miért a Gundel?

  • mert az első szakma megszerzése ingyenes,
  • mert van diákigazolvány,
  • mert mozgalmas az iskolai élet,
  • mert számos lehetőség van a szakmai fejlődésre - a SzakmaSztár Verseny győztesei között mindig van Gundeles,
  • mert sok iskolán kívüli szakmai tapasztalat szerezhető a különböző programokon,
  • mert az Erasmus program keretében több hetes külföldi szakmai gyakorlatra lehet menni,
  • mert jó .....

 

  

Vendéglátóipari képzések

 

 Választható szakképzések az előképzettségtől függően:

  • Cukrász / cukrász szaktechnikus
  • Szakács / szakács szaktechnikus
  • Pincér - vendégtéri szakember / vendégtéri szaktechnikus

 

2 éves képzés

Folytatható idegen nyelv: angol vagy német

 

Belépési feltétel:

  • érettségi:
    • cukrász szaktechnikus
    • szakács szaktechnikus
    • vendégtéri szaktechnikus
  • legalább a 10. évfolyam sikeres elvégzése:
    • cukrász
    • szakács
    • pincér – vendégtéri szakember
  • egészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság

 A vendéglátóipar sajátosságaiból adódóan a munkahelyi gyakorlatok az iskolai szünetek időtartamára illetve ünnepnapokra is szervezhetőek!

 

Kinek ajánljuk a vendéglátó képzéseket?

  • Aki érdeklődik a vendéglátás iránt.
  • Aki jó házigazdaként tekint a vendégre, szakmai alázattal tudja végezni a munkáját.
  • Aki szeret alkotni, kreatív.
  • Aki jól bírja a stresszt, jó az állóképessége, fizikailag terhelhető.
  • Aki jó szervező, jól tud együtt dolgozni másokkal.

 Elvárás a cukrásszal szemben a kiváló ízérzék és a kézügyesség, a szakáccsal szemben remek ízérzék és az esztétikai érzék, a pincér - vendégtéri szakemberrel szemben a kiváló kommunikációs készség és az empátia.

  

A választható szakmák rövid bemutatása

 

Cukrász / cukrász szaktechnikus

Cukrászatban, cukrász műhelyben vagy saját vállalkozásában nagy mennyiségben teasüteményeket, uzsonnasüteményeket, süteményeket, tortákat, bonbonokat, tányérdesszerteket, fagylaltot készít. Gondoskodik a szükséges nyersanyagokról, alkalmassá teszi ezeket a termelésre, pl. gyümölcsöket tartósít, cukorkészítményeket, bevonó anyagokat, töltelékeket, tésztákat állít elő.

 

Szakács / szakács szaktechnikus

Éttermekben, szállodákban vagy a közétkeztetésben vagy saját vállalkozásában összeállítja az étlapot, a menüt. Gondoskodik a szükséges nyersanyagokról. Önállóan vagy a séf utasítása alapján ételeket készít, adagol, díszít, tálal.

 

Pincér - vendégtéri szakember / vendégtéri szaktechnikus

A vendégek által igényelt és ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítja. Fogadja a vendégeket, ismerteti a választékot, ételeket és italokat ajánl, felveszi a rendelést. Az ételeket és italokat udvariasan és szakszerűen felszolgálja.

 

 

 

Turisztikai képzések

 

Választható szakképzések:

  • Turisztikai technikus – idegenvezető szakmai kimenettel
  • Turisztikai technikus – turisztikai szervező szakmai kimenettel

 

 2 éves képzés

Folytatható idegen nyelv: angol vagy német

 

Belépési feltétel:

  • érettségi
  • egészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság

 A turisztika sajátosságaiból adódóan szakmai programok a hétvégére és az iskolai szünetek időtartamára illetve ünnepnapokra is szervezhetőek!

 

 Kinek ajánljuk a szakmát?

 

Idegenvezető:

Aki:

  • szeret emberekkel foglalkozni,
  • imád kommunikálni,
  • nyelveket beszél,
  • segítőkész,
  • empatikus,
  • feltalálja magát a váratlan helyzetekben,
  • jó stressztűrő.

 

Turisztikai szervező

Aki:

  • szeret tervezni és szervezni,
  • jól kommunikál idegen nyelven is,
  • segítőkész és empatikus,
  • türelmes,
  • kreatív,
  • jó stressztűrő.

 

 

A választható szakmák rövid bemutatása

 

 Idegenvezető szakmairány

Az idegenvezető az országba érkező külföldi turistákat és a belföldi túrákon (országjárás, kirándulás, városnézés, szakmai programok) résztvevő magyar vendégeket megismerteti az ország turisztikai, kulturális, történelmi, művészeti értékeivel, nevezetességeivel magyar illetve idegen nyelven. Gondoskodik a vendégek részére megrendelt szolgáltatások biztosításáról, magyar csoportok külföldre utazása során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol. Az utazás során felmerülő problémákat megoldja. Elvégzi a munkához kapcsolódó adminisztrációt.

 

Turisztikai szervező szakmairány

A vállalkozás teljes körű tevékenységét végzi, irányítja, szervezi és ellenőrzi vezetői szinten (utazási irodában, idegenforgalmi hivatalokban, fizető-vendéglátás területén, szabadidőközpontokban). Közreműködik a felsővezetői döntést igénylő üzleti, gazdálkodási, pénzügyi, marketingtervek kidolgozásában. Komplex feladatokat önállóan végrehajt, irányít és ellenőriz. Összeállítja a vállalkozás árualap-kínálatát; reklámozza, kialakítja a cég arculatát. Megszervezi a turisztikai termékek értékesítését, figyelemmel kíséri a gazdasági szempontok érvényesülését. Folyamatos kapcsolatot tart a turisztikai piac szereplőivel. Gondoskodik a folyamatos munkamenet biztosításáról.

  

 

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE a 2020-2021-es tanévre

 

 Jelentkezés:

  • A jelentkezés 2020. március 15. és 2020. szeptember 15. között folyamatos.
  • Az iskola internetes oldalán az online jelentkezési felületen történhet. 

Beiratkozás:

  • Felvételi vizsgát nem tartunk.
  • Túljelentkezés esetén a tanulmányi eredmény alapján rangsorolunk.
  • A turisztikai képzéseknél előny a B2 komplex nyelvvizsga megléte.
  • Beiratkozni csak az tud, aki az iskola honlapján megtalálható részletes tájékoztatóban előírt minden feltételnek megfelel.
  • A jelentkezők a beiratkozás időpontjáról külön értesítést kapnak a jelentkezést követően.

 

Határidők a felvételi eljárásban:

  • 2020. március 15.: megjelenik az iskola honlapján a részletes tájékoztató a képzésekről és a felvételi eljárásról
  • 2020.03.15. – 2020.09.15.: jelentkezés a képzésekre
  • június – szeptember hónapok meghatározott napjain beiratkozás – a konkrét időpontokról minden jelentkező e-mailben kap értesítést a jelentkezését követően.

  

Jelentkezés 2020. március 15-től illetve elérhetőség:

 

 

 

Jelentkezési felület

 

További információ: 

titkarsag@gundeliskola.hu