Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
H-SZ: 10:20 – 12:35; 14:00 – 16:30 CS: 10:20 – 12:35; 14:00 – 16:00 P: 10:20 – 12:35

Felvételi tájékoztató a 2020-2021-es tanévre - ESTI munkarend

Felvételi tájékoztató a 2020-2021-es tanévre - ESTI munkarend
A 2020-2021-es tanévben is várjuk a munka mellett tanulni vágyókat! A jelentkezési felület 2020. márciusában nyílik meg!

 

Felvételi tájékoztató a 2020-2021-es tanévre

ESTI munkarend

 

 

 

 

 

A karrier az iskolában kezdődik!

A legrégebbi és máig legeredményesebb vendéglátó iskolában arra helyezzük a hangsúlyt, hogy tanulóink a lehető legszélesebb körű szakmai tapasztalatot szerezzék meg a képzés során. Ezt segítik elismert szakoktatóink, a mai gasztronómiai életet meghatározó gyakorlati helyeink is.

A turisztika tagozatunk belépőt jelent a turizmus bármely területére, a rendezvényszervezéstől a szállodai recepción és értékesítésen át az utazási irodákig.

A Gundel hagyományőrzése és sokszínűsége a biztosíték arra, hogy tőlünk kikerülve tárt karokkal várják majd tanulóinkat a turizmus-vendéglátásban.

 

Iskolánkat ma is áthatja Gundel Károly szellemisége:

 

„A múlt kötelez, a jövő követel tőlünk.”

 

 

 

Esti munkarendű szakmai képzés

Ez a képzési forma azokat várja elsősorban, akik már nem tankötelesek, de a munka és a család mellett is szeretnének új ismereteket, új szakképzettséget szerezni.

Az esti munkarendű szakmai képzés a szakmai vizsgára koncentrál. A tanulóknak a vizsgához szükséges szakmai ismereteket kell elsajátítani a képzés során.

Az elméleti ismeretek mellett fontos szerepe van a munkahelyi gyakorlatoknak, ahol a tanulók tényleges munkavégzés során sajátíthatják el a szakmai fogásokat.

Az esti munkarend figyelembe veszi a tanulók egyéb elfoglaltságait, a szakmától függően heti 2 legfeljebb 3, délutáni tanítási nap van.

 

 

Miért az esti munkarend?

  • Az állami képzésben a második szakma megszerzése is ingyenes.
  • A második szakma iskolarendszerben csak az esti munkarendben szerezhető meg.
  • Tanulói jogviszony jön létre.
  • A tanulók diákigazolványt kapnak.
  • Iskolarendszerű a képzés – a szünetek egybeesnek az iskoláskorú gyerekek szüneteivel.

 

  

 

Turisztikai képzések

 

Turisztikai technikus

Választható kimenet:  Turisztikai szervező

                                      Idegenvezető

2 éves képzés

Folytatható idegen nyelv: angol vagy német

Belépési feltétel:

  • érettségi végzettség
  • pályaalkalmasság
  • előnyt jelent a komplex, B2 szintű nyelvvizsga megléte

Tanítási napok:

  • hétfő és szerda
  • a képzés igényeinek megfelelően csütörtökön órarend szerinti órák vagy külső szakmai programok lehetnek
  • tanítás órarend szerint 1430 és 2100 óra között

A szakma sajátos követelményei miatt szükség szerint – akár hétvégén is – a külső programokon, rendezvényeken való részvétel elvárt.

 

Kinek ajánljuk a képzést?

  • Aki érdeklődik a turizmus iránt, vagy már dolgozik a szakmában, de még nincs megfelelő szakképzettsége.
  • Akinek jó a nyelvérzéke, szívesen tanulja és használja az idegen nyelvet.
  • Jól kommunikál szóban és írásban.
  • Érdeklődő, kezdeményező, nyitott az újdonságokra.
  • Együttműködő és jó szervező.

 

 

A választható szakmák rövid bemutatása

 

Turisztikai szervező

Utazási irodákban, idegenforgalmi-hivatalokban, szállodákban, szabadidőközpontokban vagy saját vállalkozásában a turisztikai szolgáltatások értékesítésével, szervezésével, marketing feladatainak irányításával foglalkozik.

 

Idegenvezető

Belföldön illetve külföldön utaskíséréssel, tájékoztatással, a helyi nevezetességek bemutatásával foglakozik magyar- és idegen nyelven. Szükség esetén host jellegű feladatokat végez – tárlatvezetés, tolmácsolás, telepített idegenvezetőként szervezi- és irányítja csoportja kint tartózkodását.

 

 

 

 

Vendéglátóipari képzések

 

Választható szakképzések:

  • Cukrász
  • Szakács
  • Pincér - vendégtéri szakember

2 éves képzés

Folytatható idegen nyelv: angol vagy német

Belépési feltétel:

  • legalább a 10. évfolyam sikeres elvégzése
  • angol vagy német nyelvről legalább a 10. évfolyamig kiállított iskolai bizonyítvány vagy alapfokú nyelvvizsga megléte
  • egészségügyi alkalmasság
  • pályaalkalmasság
  • előnyt jelent az érettségi végzettség

Tanítási napok:

  • hétfő és szerda VAGY
  • kedd és csütörtök a jelentkező választása szerint
  • tanítás órarend szerint 1600 és 2100 óra között

A vendéglátóipar sajátosságaiból adódóan a munkahelyi gyakorlatok az iskolai szünetek időtartamára illetve ünnepnapokra is szervezhetőek!

 

Kinek ajánljuk a képzést?

  • Aki érdeklődik a vendéglátás iránt, vagy már dolgozik a szakmában, de még nincs megfelelő szakképzettsége.
  • Aki jó házigazdaként tekint a vendégre, szakmai alázattal tudja végezni a munkáját.
  • Aki szeret alkotni, kreatív.
  • Aki jól bírja a stresszt, jó az állóképessége, fizikailag terhelhető.
  • Aki jó szervező, jól tud együtt dolgozni másokkal.

 

Elvárás a cukrásszal szemben a kiváló ízérzék és a kézügyesség, a szakáccsal szemben remek ízérzék és az esztétikai érzék, a pincér - vendégtéri szakemberrel szemben a kiváló kommunikációs készség és az empátia.

 

 

A választható szakmák rövid bemutatása

 

Cukrász

Cukrászatban, cukrász műhelyben vagy saját vállalkozásában nagy mennyiségben teasüteményeket, uzsonnasüteményeket, süteményeket, tortákat, bonbonokat, tányérdesszerteket, fagylaltot készít. Gondoskodik a szükséges nyersanyagokról, alkalmassá teszi ezeket a termelésre, pl. gyümölcsöket tartósít, cukorkészítményeket, bevonó anyagokat, töltelékeket, tésztákat állít elő.

  

Szakács

Éttermekben, szállodákban vagy a közétkeztetésben vagy saját vállalkozásában összeállítja az étlapot, a menüt. Gondoskodik a szükséges nyersanyagokról. Önállóan vagy a séf utasítása alapján ételeket készít, adagol, díszít, tálal.

 

Pincér - vendégtéri szakember

A vendégek által igényelt és ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítja. Fogadja a vendégeket, ismerteti a választékot, ételeket és italokat ajánl, felveszi a rendelést. Az ételeket és italokat udvariasan és szakszerűen felszolgálja.

 

 

 

 

Vendéglátóipari végzettséggel rendelkezők számára érettségi vizsgára történő felkészítés

 

2 éves képzés

Folytatható idegen nyelv: angol vagy német

Belépési feltétel:

  • OKJ szerinti komplex szakmai vizsgán szerzett vendéglátóipari szakmai végzettség
  • a 2 éven belül szerzett szakmai végzettség előnyt jelent!

Tanítási napok:

  • hétfő és szerda
  • tanítás órarend szerint 1430 és 2100 óra között

 

A képzés elsősorban a 3 éves képzésben szakmai végzettséget szerzett tanulókat készíti fel a szakmai érettségi vizsgára.

A képzés a kötelező érettségi vizsgatárgyakra koncentrál: magyar nyelv és irodalom; matematika; történelem; idegen nyelv.

 

 

 

 

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE a 2020-2021-es tanévre

 

Jelentkezés:

  • A jelentkezés 2020. március 15. és 2020. szeptember 15. között folyamatos.
  • Elsősorban az iskola internetes oldalán az online jelentkezési felületen történhet.
  • További lehetőség a BKSZC jelentkezési felülete – de ezek a jelentkezések később érkeznek be az iskolához.

 

Beiratkozás:

  • Felvételi vizsgát nem tartunk, a beiratkozás a hozzánk beérkezett jelentkezés sorrendjében történik.
  • A szabad férőhelyek elfoglalása a beiratkozás sorrendjében történik.
  • Beiratkozni csak az tud, aki az iskola honlapján megtalálható részletes tájékoztatóban előírt minden feltételnek megfelel.
  • A jelentkezők a beiratkozás időpontjáról külön értesítést kapnak a jelentkezést követően.

 

Határidők a felvételi eljárásban:

  • március 15.: megjelenik az iskola honlapján a részletes tájékoztató a képzésekről és a felvételi eljárásról
  • 03.15. – 2020.09.15.: jelentkezés a képzésekre
  • június – szeptember hónapok meghatározott napjain beiratkozás – a konkrét időpontokról minden jelentkező e-mailben kap értesítést a jelentkezését követően.

 

 

További részletek márciustól illetve elérhetőség:

 

         BKSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája

 

 

titkarsag@gundeliskola.hu