Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Ha teheti, e-mailben intézze az ügyeit! Személyes ügyintézés: H-SZ: 8.00 - 16.30 CS: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Fagylaltok a tányéron

Most a legújabb technológiákra és fagylalttrendekre mutatunk néhány példát.
Fagylaltkészítés Pacojettel
A Pacojet egy habosító, pépesítő konyhai eszköz, amelyet igen sokféleképpen használhatunk. Friss, illetve gyorsfagyasztott termékekből másodpercek alatt készít habot, pépet, szószokat, pürét, és ami jelen esetben számunkra érdekes, sorbet-t vagy fagylaltot is. Használható kutterként, mixerként és habverőként egyaránt. A 0,8 literes tégelyben a forgó kés 2000 fordulat/perc sebességgel habosítja, darálja fel a mínusz 18/22°C közötti hőmérsékletre lehűtött tartalmat fagylalt vagy sorbet készítésekor. A gép 1,2 bar nyomás alatt dolgozik.
 
Zöldalmasorbet (pacojet.com)
Hozzávalók 1 literre: 370 g Granny Smith alma, 300 ml almalé, 60 g cukor, 30 g glükóz (trimoline), 10 ml citromlé.
Az almákat alaposan mossuk meg, majd hámozás és a magház eltávolítása után felszeletelve tegyük egy tálba, öntsük rá a citromlevet, és turmixoljuk össze. Forraljuk fel az almalevet a cukorral és a glükózsziruppal, majd hűtsük vissza. A citromos almapüréhez adjuk hozzá a kihűlt almalevet, turmixoljuk össze ismét, majd Pacojet-tégelybe adagolva hűtsük mínusz 22°C-ra, s tartsuk így 24 órán át.
 
Snickers-fagylalt (pacojet.com)
Hozzávalók 1 literre: 120 g Snickers, 300 ml tej, 200 ml tejszín (35%-os), 4 db tojássárga, 70 g cukor. 
A tejből kb. 3 evőkanálnyit tegyünk a Pacojet tégelyébe. 3 rúd Snickers végeit vágjuk le, hogy azok hossza ne haladja meg a 8 cm-t. A Snickerseket állítsuk a tégelyben lévő tejbe, egyenlő távolságra, és fagyasszuk le, így azok majd nem, fognak szabadon úszkálni a keverékben. Amíg a tégelyt előfagyasztjuk, a maradék alapanyagokból főzzünk angol krémet, és hűtsük szobahőmérsékletűre. A kihűtött fagylaltlevet öntsük a tégelybe a Snickersekre, végül mínusz 22°C-ra fagyasszuk le 24 óra alatt. Tálalás előtt daráljuk le a géppel.
 
alt
 
 
 
A teljes cikk megtekinthető:
http://vendon.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=340:fagylaltok-a-tanyeron-ii-&catid=66:kreativ-konyha&Itemid=48