Gundel Iskola Gundel Károly
Szakképző Iskola
Menü bezárása
Központi telefon:
Cím:
1097 Budapest, Ecseri út 7.
Ügyintézés
Várjuk személyesen vagy, ha teheti, intézze e-mailben az ügyeit! : H-K: 8.00 - 16.30 Sz-Cs: 8.00 - 16.00 P: 8.00 - 12.00

Elhunyt Dr. Csizmadia László

Elhunyt Dr. Csizmadia László
2020. november 5-én elhunyt dr. Csizmadia László, a BGE jogelőd intézménye, a BGF KVIK nyugalmazott főigazgatója.
 
Aki a Gundelből érettségi után a szakmában tanult tovább, az esetek elsöprő többségében a BGE KVIK-en folytatta tanulmányait. Így most sokezer régi Gundeles diák és tanár gyászolja a Tanár úrat.
 
 
 
Dr. Csizmadia László gazdag életutat járt be.
Vezetésével indult mintegy 30 évvel ezelőtt az önálló idegenforgalmi szakképzés kiszélesítése hazánkban.
Széles körű ismeretekkel rendelkezett, jogi végezettsége mellett a szakács, a portás, a felszolgáló és az idegenvezető szakmában is jártasságot szerzett.
1968-ban már a HungarHotels Egri Önálló Egység igazgatói székét váltotta fel a tanításra, és elfogadta a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola docensi kinevezését.
Tehetsége itt is kibontakozott, számos területen ténykedett, aktívan részt vett a főiskolai képzések fejlesztésében. De számos társadalmi és szakmai szervezetnek is tagja volt, szívügyének tekintette a kárpát-medencei és a magyar kulturális hagyományokat, ezek hatását az idegenforgalomra és vendéglátásra. Emellett alapító tagja volt a Magyar Borakadémiának is.
1993 és 2002 között a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola főigazgatói tisztségét töltötte be. Jelentős szerepe volt  a főiskola nemzetkőzi kapcsolatainak kibővítésében és abban, hogy a főiskola  hazai és nemzetközi viszonylatban is elismert, keresett szakfőiskola lett. 
Áldozatos munkájáért a BGE Jubileumi Emlékérmet adományozott neki.
Számos kitüntetése után idén a szakma legrangosabb díjával, a Gundel Károly-díjjal is elismerték munkásságát, amely során sokat fáradozott a magyar vendéglátó, szálloda és turisztikai szakma fejlesztéséért.
 
Dr. Csizmadia Lászlót a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara saját halottjának tekinti.