Továbbtanulási lehetőségek iskolánkban

Továbbtanulási lehetőségek iskolánkban

Szakmai továbbtanulási lehetőségek iskolánkban a 2017-2018-as tanévtől.
A választható szakmák leírása.

 

 

 

Tisztelt Végzős Diákok! Tisztelt Szülők!

 

 

Ezzel az információs anyaggal szeretnénk segíteni a továbbtanulással kapcsolatos döntésben.

Kérjük, figyelmesen olvassák el a tájékoztatót, majd döntésük után töltsék ki a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolájának jelentkezési lapját.

 

A jelentkezési lapokat és a csatolt .pdf állományt a tájékoztatónak megfelelően kell eljuttatni az iskolába.

 

Az idén érettségiző diákok az alábbi szakmákra jelentkezhetnek a nappali tagozaton

 

  • vendéglátásszervező                           (érettségivel)
  • idegenvezető                                       (érettségivel)
  • turisztikai szervező, értékesítő            (érettségivel)
  • cukrász         (legalább 10. évfolyammal)
  • szakács        (legalább 10. évfolyammal)
  • pincér           (legalább 10. évfolyammal)

 

 

Az első szakma megszerzése a nappali tagozaton ingyenes!

 

Felvételi vizsga nincs, de túljelentkezésnél a jelentkezéseket a tanulmányi eredmények alapján rangsoroljuk.

A felvételinél előnyt élveznek az érettségi végzettséget szerző tanulók.

 

 

Aki

  • betöltötte a 22. életévét vagy
  • nem megfelelő számára a nappali tagozatos képzés

              iskolánk esti tagozatára jelentkezhet.

 

Az esti tagozat képzései megtekinthetők az alábbi linkre kattintva:

http://gundeliskola.hu/cikkek/kategoriak/iskolarendszeru_kepzesek

 

 

 

Tájékoztató a szakmákról

(A hatályos jogszabályok alapján!)

 

 

Vendéglátásszervező

Szakképző évfolyamok száma: 2 év

Elmélet-gyakorlat aránya: 40 - 60 %

Felvételi követelmények:

  • érettségi vizsga,
  • egészségügyi és szakmai alkalmasság.

Tanított nyelv: az angol VAGY a német

Képzés szerkezete:   napi, órarend szerinti elfoglaltság. Heti egy nap iskolai gyakorlat.

Kötelező nyári gyakorlat: az első évet követően 160 óra (4 hét)

 

Jellemző tevékenység:

 A vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vállalkozások ill. a vendéglátó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. Elvégzi ill. irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja az egység kínálatát, bemutatja, reklámozza a szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az üzletfelekkel és a hatóságokkal. Gondoskodik a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

 

Vizsgára bocsátás feltételei

  • a tanév követelményeinek teljesítése
  • a nyári gyakorlat teljesítése

 

 

 

Idegenvezető

Szakképző évfolyamok száma: 2 év

Elmélet-gyakorlat aránya: 40 – 60 %

Felvételi követelmények:

  • érettségi vizsga,
  • egészségügyi és szakmai alkalmasság.

Tanított nyelv: az angol VAGY a német

Képzés szerkezete:  napi, órarend szerinti elfoglaltság.

Szükség szerint – hétvégén is – külső programokon, rendezvényeken való részvétel.

Összefüggő szakmai gyakorlat az első évfolyamot követően, 160 óra.

Jellemző tevékenység:

 Az idegenvezető az országba érkező külföldi turistákat és a belföldi túrákon (országjárás, kirándulás, városnézés, szakmai programok) résztvevő magyar vendégeket megismerteti az ország turisztikai, kulturális, történelmi, művészeti értékeivel, nevezetességeivel magyar illetve idegen nyelven. Gondoskodik a vendégek részére megrendelt szolgáltatások biztosításáról, magyar csoportok külföldre utazása során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol. Az utazás során felmerülő problémákat megoldja. Elvégzi a munkához kapcsolódó adminisztrációt.

 

Vizsgára bocsátás feltételei

  • a tanév követelményeinek teljesítése
  • B2 komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi B2 komplex vizsga

 

 

 

Turisztikai szervező, értékesítő

Szakképző évfolyamok száma: 2 év

Elmélet-gyakorlat aránya: 40 – 60 %

Felvételi követelmények:

  • érettségi vizsga,
  • egészségügyi és szakmai alkalmasság.

Tanított nyelv: az angol VAGY a német

Képzés szerkezete: napi órarend szerinti elfoglaltság.

Szükség szerint – hétvégén is – külső programokon, rendezvényeken való részvétel.

Kötelező nyári gyakorlat: az első évet követően 4 hét

Jellemző tevékenység:

A vállalkozás teljes körű tevékenységét végzi, irányítja, szervezi és ellenőrzi vezetői szinten (utazási irodában, idegenforgalmi hivatalokban, fizető-vendéglátás területén, szabadidőközpontokban). Közreműködik a felsővezetői döntést igénylő üzleti, gazdálkodási, pénzügyi, marketingtervek kidolgozásában. Komplex feladatokat önállóan végrehajt, irányít és ellenőriz. Összeállítja a vállalkozás árualap-kínálatát; reklámozza, kialakítja a cég arculatát. Megszervezi a turisztikai termékek értékesítését, figyelemmel kíséri a gazdasági szempontok érvényesülését. Folyamatos kapcsolatot tart a turisztikai piac szereplőivel. Gondoskodik a folyamatos munkamenet biztosításáról.

 

Vizsgára bocsátás feltételei

  • a tanév követelményeinek teljesítése
  • a nyári gyakorlat teljesítése
  • B2 komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari középfokú szaknyelvi B2 komplex vizsga
  • a vizsgafeladatban meghatározott témában vizsgaremek (ppt) elkészítése és beadása CD-n

 

 

 

Cukrász

Szakképző évfolyamok száma: 2 év

Elmélet-gyakorlat aránya: 30-70 %

Felvételi követelmények:

  • befejezett 10. évfolyam,
  • egészségügyi és szakmai alkalmasság.

Tanított nyelv: az angol VAGY a német

Képzés szerkezete: két hetes ciklusban váltakozik az elméleti és gyakorlati képzés.

  Egy hét iskola (elméleti tanítási napok) és egy hét munkahelyi gyakorlat (tanulószerződéssel!).

  Kötelező nyári gyakorlat az első évet követően 4 hét

Jellemző tevékenység:

Cukrászatban, cukrász műhelyben teasüteményeket, uzsonnasüteményeket, süteményeket, tortákat, bonbonokat, tányérdesszerteket készít. A termeléshez alkalmassá teszi a nyersanyagokat, pl. gyümölcsöket tartósít, cukorkészítményeket, bevonó anyagokat, töltelékeket, tésztákat állít elő.

 

Vizsgára bocsátás feltételei

  • a tanév követelményeinek teljesítése
  • a nyári gyakorlat teljesítése

 

 

 

Szakács

Szakképző évfolyamok száma: 2 év

Elmélet-gyakorlat aránya: 30-70 %

Felvételi követelmények:

  • befejezett 10. évfolyam,
  • egészségügyi és szakmai alkalmasság

Tanított nyelv: az angol VAGY a német

 

Képzés szerkezete: két hetes ciklusban váltakozik az elméleti és gyakorlati képzés.

  Egy hét iskola (elméleti tanítási napok) és egy hét munkahelyi gyakorlat (tanulószerződéssel!).

  Kötelező nyári gyakorlat az első évet követően 160 óra

Jellemző tevékenység:

Étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása. A szükséges nyersanyagok megrendelése, előkészítése, feldolgozása. Ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tálalása. Segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása.

 

Vizsgára bocsátás feltételei

  • a tanév követelményeinek teljesítése
  • a nyári gyakorlat teljesítése

 

 

 

Pincér

Szakképző évfolyamok száma: 2 év

Elmélet-gyakorlat aránya: 30-70 %

Felvételi követelmények:

  • befejezett 10. évfolyam,
  • egészségügyi és szakmai alkalmasság

Tanított nyelv: az angol VAGY a német

Képzés szerkezete: két hetes ciklusban váltakozik az elméleti és gyakorlati képzés.

  Egy hét iskola (elméleti tanítási napok) és egy hét munkahelyi gyakorlat (tanulószerződéssel!).

  Kötelező nyári gyakorlat az első évet követően 160 óra

Jellemző tevékenység:

A vendégek által igényelt és ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítja. Fogadja a vendégeket, ismerteti a választékot, ételeket és italokat ajánl, felveszi a rendelést. Az ételeket és italokat udvariasan és szakszerűen felszolgálja.

 

Vizsgára bocsátás feltételei

  • a tanév követelményeinek teljesítése
  • a nyári gyakorlat teljesítése

 

 

 

Tovább a jelentkezési laphoz:

http://gundeliskola.hu/cikk/jelentkezesi_lap_nappali_tagozatos_szakmai_kepzesekre/

Legfrissebb hírek

Események

Első tanítási nap, tanévnyitó

2018. szeptember 3. 8.00 ill. 11.00.

Gólyatábor

2018. augusztus 29-31.

Javítóvizsgák

2018. augusztus 27-28.

Beiratkozás

2018. június 21-22.

Tanévzáró

2018. június 15.

Eseménynaptár

július 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31