Országos statisztikai középiskolai vetélkedő Ópusztaszeren

Országos statisztikai középiskolai vetélkedő Ópusztaszeren

Célbalövés, morze kód megfejtése, sebesültszállítás – csak néhány azok közül a feladatok közül, amelyeket egy izgalmas vetélkedőn keresztül kellett megoldaniuk az ország több pontjáról érkező középiskolásoknak.

Egy napunk Ópusztaszeren

Iskolánk diákjai 2014. október 9-én részt vettek az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban rendezett vetélkedőn, amelyet a KSH szervezett az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára emlékezve. A verseny a Stat Wars elnevezése erre e két fontos tényezőre utalt. A résztvevők a 2/10.-esek köréből kerültek ki, és egy ötletes kis filmmel mutatkoztak be a verseny szervezőinek.

A vetélkedőn induló csapatok két csoportban teljesítették a feladatokat, a gundelesek 13 órától indultak neki az akadályoknak. Délelőtt érdekes programok várták az éppen nem versenyzőket: a Feszty-körkép megtekintése, honvédségi bemutató, táncház. Az októberi kék ég alatt csodálatos környezetben tölthettük időnket, miközben változatos ismeretekre tettünk szert. Ebédet is a honvédség biztosított számunkra, tábori körülmények között egy nagy sátorban kanalaztuk a - szakács tanulók véleménye szerint is - jeles érdemjegyet érdemlő babgulyást. Kisebb kellemetlenséget a jó időben különösen nagy számban jelen lévő szúnyogok okoztak csupán…

Csapatunk jó hangulatban versenyzett, és jól teljesített, 20 induló közül a 8. helyet szerezték meg, bár a gránát-dobást még lehetne gyakorolni, és a sebesültek ellátásához is kellene még egy kis felkészülés…  Érdekesek voltak az elméleti tudást kívánó feladatok is: pl.: statisztikai adatok elemzése, puzzle-térkép kirakása.

Iskolánkból 10 tanulónk versenyzett:  Antal László és Bakos Tamás (2/10. J), Dányádi László, Nagy János (2/10. K2), Antalovics Attila, Filipp Tamás (2/10. I), Lukics Péter, Papp Dávid (2/10. O), tartalékok: Bene Boglárka és Liszkóczi Gergely (2/10. I).

Ópusztaszeri látogatásunkról bízvást elmondhatjuk: játszva tanultunk, és a kellemeset összekötöttük a hasznossal. A program lebonyolításában Kóbor Zoltán igazgató úr és Hernyik Antal segítették a Makrai Gizella és Törökné Schriffert Edit, a két kísérőtanár munkáját.

Törökné Sch. Edit

szaktanár

Emléklap - pdf

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

március 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31