Önkéntes Kortárs Segítők Hálózata

Hálózatunk 2009. decemberében alakult.
“Mi magunk legyünk az a változás, amelyet látni szeretnénk a világban” (Gandhi)

Mottónk kifejezi, hogy mit szeretnénk képviselni az iskolában, és iskolán kívüli életünkben:

  • szeretnénk példát mutatni empátiából, segítőkészségből, előítélet-és erőszakmentességből, elfogadásból,
  • szeretnénk erősíteni diáktársainkban az együttérzésre, kultúrált vitarendezésre és problémamegoldó konfliktuskezelésre való készséget és tudást,
  • szeretnénk hatékonyan segíteni mindazoknak, akik bármely okból ezt igénylik és megtisztelnek minket bizalmukkal.

Hiszünk abban, hogy a középiskolás évek hangulata, élményei mély nyomot hagynak bennünk és életre szóló barátságokat köthetünk. Úgy gondoljuk, kialakítható a befogadó, erőszakmentes középiskola, ahol senki nem rekesztődik ki, senkinek nem kell félnie. A Gundel Iskola Tanárai garantálják a magas színvonalú oktatást, nevelést, mi szeretnénk segíteni abban, hogy a diákélet jó hangulatú legyen és sokféle, változatos programot kínáljon.

Megtartó, biztonságot adó közösséget kínálunk mindazoknak akik szeretik a vidám táborokat, a délutáni klubfoglalkozásokat, kedvelik a közös drámajátékokat és szívesen tevékenykednek másokért.

Ezen kívül még, ha szükséged van rá, korrepetálunk, beszélgetünk veled a problémáidról, segítünk megoldani a konfliktusaidat és megtanítunk beilleszkedni.

Hálózatunk tagjai önkéntes alapon, többségük a saját érintettsége, vagy egyéni szociális érzékenysége miatt vállalta a szervezetben való munkát.

Mindannyian részt vettünk a 90 órás képzésen, ahol a saját önismeretünk elmélyítése valamint problémamegoldó-, konfliktuskezelő- és kommunikációs készségeink fejlesztése történt.

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

május 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31