Nyolcadik után - 3 éves szakképzés - nappali tagozat

Nyolcadik után - 3 éves szakképzés - nappali tagozat

A 2016-2017-es tanévben nem indult osztály a 3 éves szakképzésben!

A 2017-2018-as és a 2018-2019-es tanévben tanévben nem indult osztály a cukrász és a szakács képzésben!

 

A képzés jellemzői:

  • belépési feltétel: 8. évfolyam sikeres elvégzése, pályaalkalmasság és egészségügyi alkalmasság,
  • a képzés 3 éves, az első évben csak iskolai foglalkozások vannak,
  • idegen nyelv: angol vagy német - az adott tanév felvételi tájékoztatójának megfelelően,
  • az első- és a második év után kötelező nyári szakma gyakorlat,
  • a második és a harmadik évben gyakorlat külső munkahelyen, tanulószerződéssel,
  • a képzés komplex OKJ szakmai vizsgával zárul,
  • lehetőség van az érettségi vizsga ill. a vendéglátó-üzletveztő szakképesítés-ráépülés megszerzésére.

 

A cukrász szakember a cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban a termelési tevékenységeket végzi, felelős a technológiai, higiéniai, munkavédelmi szabályok betartásáért.

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátóipari egységekben, háztartásokban.

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

szeptember 2018
H K Sze Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30