A Diákönkörmányzat

A Diákönkörmányzat

BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolájának Diákönkormányzata

Diákönkormányzatunk elsődleges célja, az iskolában tanuló diákok érdekeinek képviselete, illetve jogainak védelme. Emellett a tanév során több különböző típusú rendezvényt is szervezünk, valamint egyéb tevékenységeket végzünk az iskolai élet színestése érdekében.

Rendszeresen megrendezésre kerülő programjaink:

-        Gólyatábor

-        Gólyahét

-        Szalagavató bál - és afterparty

-        Zenehetek

Az önkormányzat összetétele:

A küldöttgyűlési osztályképviselő (osztály küldött)

Az osztályok minden tanévben osztályképviselőt választanak. A választott osztályképviselő nem lesz automatikusan a Diákönkormányzat testületének tagja. Az osztályképviselők tagjai a negyedévente ülésező Küldött közgyűlésnek.  Ezeken az üléseken DÖK testülete beszámol munkájáról, és a diákokat érintő iskolai ügyekről.

A Diákönkormányzat testületének összetétele:

A Diákönkormányzat testülete tagja a Küldött közgyűlésnek. Tagokból illetve képviselőkből áll. Ennek a testületnek tagjaiból, valamint képviselőiből kerülnek ki a DÖK Végrehajtó testületének tagjai.

        I.            Diákönkormányzati tagok

Az iskola diákjai közül bárki választható diákönkormányzat testületi tagjának. E választás teljesen független az osztályküldött választástól. Olyan diákok is jelentkezhetnek, akik nem osztályküldöttek. A választás októberben zajlik. A jelentkezés egy pályázat leadásával történik, amelyben a jelölt leírhatja, milyen tervei vannak, milyen feladatokat tudna vállalni a Diákönkormányzatban. A jelentkezés lezárultjával a DÖK meghallgatja a jelölteket, majd szavaz. A jelölt Diákönkormányzati taggá választásához a jelenlévők többségének támogatása szükséges.

      II.            Diákönkormányzati képviselők

A DÖK képviselői már különböző tisztségeket is betölthetnek a szervezet végrehajtó testületében. A képviselői választás minden tanév szeptemberében zajlik. A jelentkezés feltétele a Diákönkormányzati tagság. A jelentkezés pályázat leadásával történik, amelyben a jelölt ismertetheti jövőbeni céljait, illetve elképzeléseit leendő képviselőként. A jelölteket a DÖK meghallgatja, majd a szavazásra jogosultak megválasztják a képviselőket.

A Diákönkormányzat Végrehajtó testülete:

A végrehajtó testület a DÖK testületén belül működik. Nevéből is adódóan ez a testület végzi a DÖK tevékenységének jelentős részét. A testület bizottságokból, illetve albizottságokból áll. Tagja lehet bárki, aki a DÖK testületének is tagja.

Tisztségviselői:

Referensek

Azok a Diákönkormányzati képviselők, akiket az elnökség a szervezeten belüli különböző albizottságok irányításával bíz meg. Megbízásukat az érintett albizottságnak el kell fogadnia. Mandátumuk visszavonásig érvényes.

Elnökség

Az elnökséget a küldöttközgyűlés választja tisztújítás keretében. Mandátuma 2 évre szól. Az elnökség három tisztségből áll. Elnök, Redezvényszervező alelnök, és Tanulmányi alelnök. A jelentkezés jelölés alapján történik. A DÖK minden képviselője jelölhető. A jelölést a DÖKnek szavazással kell elfogadnia. Ezzel a jelöltet delegálja a küldött közgyűlésre. A küldött közgyűlés titkos szavazással választja meg az elnökséget.  Az elnökség irányítja a testület bizottságainak munkáját.

A Végrehajtó bizottság felépítési ábrája:

 

Kapcsolat:

Elnök

·         Joós János

Tanulmányi alelnök:

·         Tóth Fruzsina Bettina

üv. Rendezvényszervező alelnök

·         Gyalog Alexandra

Diákönkormányzat munkáját segítő tanár

·         Milovits Ágnes

Facebook oldal www.facebook.com/GKDOK

Email cím: dok.gundel@gmail.com

Tel.: 06 30 547 1003

Legfrissebb hírek

Események

Felvételi tájékoztató  8. évf. számára

2015. november 17. 15.00.
2015. november 26. 15.00.
2015. december 1. 15.00.

Általános fogadóóra

2015. november 12. 17.00.

Szintvizsga

2015. október 12.

Komplex OKJ írásbeli vizsga

2015. október 9. 10.00.

Eseménynaptár

október 2015
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31