Nemzeti Gundel Alapítvány

Nemzeti Gundel Alapítvány

Alapítványunk 1991-ben jött létre azzal a céllal, hogy a vendéglátás és idegenforgalom területén az elméleti és gyakorlati képzésen túl támogatást nyújtson fiataljainknak, hogy európai mércével is magas színvonalú – szakmai - tapasztalati élményekkel gazdagodva végezzék iskolai éveiket.

A Nemzeti Gundel Alapítvány nyitott, céljai megvalósításához bárki csatlakozhat, aki a magyar vendéglátás kedvelője, pártolója, és anyagi, szervezési vagy egyéb eszközzel támogatja törekvéseinek megvalósítását.

A Nemzeti Gundel Alapítvány 1991. évi alapítása óta közhasznú szervezet, feladatai megvalósításához számít és épít a szakmában tanuló ambiciózus diákok, az őket nevelő segítőkész szülők, valamint az iskolában és a szakmában dolgozó vendéglátó szakemberek, pedagógusok együttműködésére.

 

Az Alapítvány bevételét a céljainkat támogató magánszemélyek és a szülők befizetései, az Alapítványi estek bevételei, valamint az 1 %-os adóbevételek jelentik.

  • Ezekből támogatja a vendéglátás és az idegenforgalom területén meglévő és létrejövő szakmák középfokú szintjén az iskolai szakemberképzés határainak bővítését: csereutazásokat, tanulmányi ösztöndíjakat, ifjú és felnőtt szakemberek továbbképzéseit.
  • Az Alapítvány tanulmányi és nemzetközi versenyeket szervez. 2010-ben immár 30. alkalommal került megrendezésre a Gundel Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Verseny.
  • Vállalkozik a valamely szakmában kimagasló összeredményt elérő fiatalok nemzetközi bevezetésére, megismertetésére.
  • Támogatja az iskola Pedagógiai Programjában szereplő szakmai utazásokat, a nemzetközi cserekapcsolatokat.
  • A legrátermettebb fiatalok részére támogatja a szakmai tapasztalatszerzést itthon és külföldön egyaránt.

 

„A folyamatos képzéssel elérendő szintemelés miatt célunk tartós, és közérdeket szolgál”

Preambulum, 1991. október 14.

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

március 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31