Jelentkezési lap nappali tagozatos cukrász, szakács, pincér szakképzésekre

Jelentkezési lap nappali tagozatos cukrász, szakács, pincér szakképzésekre

A cukrász, szakács, pincér képzés legfontosabb tudnivalói és a JELENTKEZÉSI LAP!

 

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÓ és JELENTKEZÉSI LAP

cukrász, szakács, pincér szakképzés

NAPPALI tagozat

 

 

A felvételi eljárás:

 

A jelentkezés határideje: folyamatos!

 

DE! A beiratkozás csak két időszakban történik.

(Június illetve augusztus meghatározott napjain, amiről a jelentkezőket e-mailben tájékoztatjuk!)

 

Aki május 10-ig beküldi a jelentkezését, az május 30-ig kap értesítést a beiratkozásról!

Aki május 10. és július 30. között adja le a jelentkezését, az augusztus 15-ig kap értesítést a beiratkozásról.

 

 

Felvételi vizsgát nem tartunk.

  • A felvételnél az érettségi végzettséget szerző tanulókat előnyben részesítjük.
  • Túljelentkezésnél a tanulmányi eredmény alapján rangsoroljuk a jelentkezőket.

 

A jelentkezési lap beküldését követő 2 napon belül a felveteli@gundeliskola.hucímre be kell küldeni az adott tanév félévi és az azt megelőző tanév év végi bizonyítványáról készült .pdf állományt. További részletek:

http://gundeliskola.hu/cikk/felveteli_tajekoztato_-_2019-2020-as_tanev_-_nappali_tagozat/ 

 

 

 

 

A szakképzésbe történő belépés feltételei:

  • Legalább a 10. évfolyam sikeres elvégzése. Az érettségi végzettség megszerzése előny!!
  • Egészségügyi alkalmasság, pályaalkalmasság,
  • Legfeljebb 22 éves életkor. (Ennél magasabb életkornál az esti tagozatot javasoljuk!)

 

 

A képzés jellemzői:

  • Szakképző évfolyamok száma: 2 év
  • Elmélet-gyakorlat aránya: 30-70 %
  • Tanított nyelv: az angol VAGY a német
  • Két hetes ciklusban váltakozik az elméleti és gyakorlati képzés. Egy hét iskola (elméleti tanítási napok) és egy hét munkahelyi gyakorlat (tanulószerződéssel!).
  • Kötelező nyári gyakorlat az első évet követően 4 hét (160 óra)
  • Vizsgára bocsátás feltételei: a tanév követelményeinek teljesítése.

 

 

Jellemző tevékenység:

Cukrász

Cukrászatban, cukrász műhelyben teasüteményeket, uzsonnasüteményeket, süteményeket, tortákat, bonbonokat, tányérdesszerteket készít. A termeléshez alkalmassá teszi a nyersanyagokat, pl. gyümölcsöket tartósít, cukorkészítményeket, bevonó anyagokat, töltelékeket, tésztákat állít elő.

 

Szakács

Étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása. A szükséges nyersanyagok megrendelése, előkészítése, feldolgozása. Ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tálalása. Segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása.

 

Pincér

A vendégek által igényelt és ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítja. Fogadja a vendégeket, ismerteti a választékot, ételeket és italokat ajánl, felveszi a rendelést. Az ételeket és italokat udvariasan és szakszerűen felszolgálja.

 

 

További kérdésekre a titkarsag@gundeliskola.hu címen vagy a 280-6820-as telefonszám 127-es és 128-as mellékén a tanügyi iroda ad választ.

 

 

 

JELENTKEZÉSI LAP A NAPPALI TAGOZATOS CUKRÁSZ, SZAKÁCS, PINCÉR SZAKKÉPZÉSEKRE:

 

Figyelem!

A válasz e-mailt az Ön által megadott e-mail címre küldjük! Kérjük, ellenőrizze a megadott e-mail cím helyességét!

Csak olyan e-mail címet adjon meg, amely még augusztus 15-én is használatban lesz!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2JKnm822xvLFsnGNEi5eSbOESa7CnJtKQGLqgvcUA_7K7Nw/viewform?usp=sf_link

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

május 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31