Jelentkezési lap esti tagozatos cukrász, szakács, pincér szakképzésekre

Jelentkezési lap esti tagozatos cukrász, szakács, pincér szakképzésekre

A cukrász, szakács, pincér képzés legfontosabb tudnivalói és a JELENTKEZÉSI LAP!

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÓ és JELENTKEZÉSI LAP

cukrász, szakács, pincér szakképzés

ESTI tagozat

 

 

 

A képzésbe történő belépés feltételei:

  • Iskolai végzettség: legalább a 10. évfolyam sikeres elvégzése,
  • a tanult idegen nyelv folytatása – CSAK angol- vagy német nyelv. (Bizonyítvánnyal kell igazolni, hogy a középiskolában legalább a 9-10. évfolyamon tanulta a nyelvet! Vagy a felsőoktatásban tanulta a nyelvet.)
  • minimum a 16. életév betöltése.
  • egészségügyi alkalmasság, pályaalkalmasság.

 

 

A felvételi eljárás:

 

A jelentkezés határideje: folyamatos!

 

DE! A beiratkozás csak két időszakban történik.

(Június illetve augusztus meghatározott napjain, amiről a jelentkezőket e-mailben tájékoztatjuk!)

 

Aki május 10-ig beküldi a jelentkezését, az május 30-ig kap értesítést a beiratkozásról!

Aki május 10. és július 30. között adja le a jelentkezését, az augusztus 15-ig kap értesítést a beiratkozásról.

 

 

  • Felvételi vizsgát nem tartunk.
  • A szabad férőhelyek elfoglalása a beiratkozás sorrendjében történik!
  • Beiratkozni csak az tud, aki megfelel a belépési feltételeknek!

 

 

 

Az első és a második OKJ szerinti szakma megszerzése a felnőttoktatás esti munkarendje szerinti képzésben INGYENES!

 

 

 

A képzés jellemzői:

  • Képzési idő: 2 tanítási év - alkalmazkodva az iskolai időbeosztáshoz. (Őszi-, téli- és tavaszi szünet.)
  • Kezdés: 2019. szeptember – Vizsga: 2021. május - június
  • Elmélet – gyakorlat aránya: 30% – 70%
  • A munkahelyi gyakorlat tanulószerződés keretében teljesíthető – az első évet követően nyáron illetve a képzés 2. évében!
  • Iskolarendszerű szakképzés – iskolai osztály keretben.
  • Tanítási napok: heti két alkalommal (hétfőn és szerdán vagy kedden és csütörtökön a jelentkező választása szerint) a délutáni órákban – 1600 és 2100 óra között, órarend szerint.
  • Hiányzás az elméleti és gyakorlati órák maximum 10 %-ról lehetséges.
  • A hiányzásokat igazolni kell – 20 igazolatlan óra után a tanulói jogviszony megszűnik.
  • A tanulók teljesítményét osztályzatokkal értékelik folyamatos számonkérés. (Dolgozatok, beszámolók, vizsga.)

 

 

A képzés tartalma - tantárgyak

 

CUKRÁSZ képzés         OKJ szám:  34 811 01

Tantárgyak (követelménymodul száma és neve):

11561-16                    Gazdálkodási ismeretek

11518-16                    Élelmiszerismeret

11519-16                    Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

11521-16                    Cukrász szakmai idegen nyelv

11522-16                    Cukrász szakmai feladatok

11497-12                    Foglalkoztatás I. (idegen nyelv)

11499-12                    Foglalkoztatás II. (gazdasági tárgy)

 

 

SZAKÁCS képzés   OKJ szám:  34 811 04

Tantárgyak (követelménymodul száma és neve):

11518-16                    Élelmiszerismeret

11561-16                    Gazdálkodási ismeretek

12096-16                    Szakács szakmai idegen nyelv

12094-16                    Ételkészítési ismeretek alapjai

12095-16                    Ételkészítési ismeretek

11519-16                    Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

11497-12                    Foglalkoztatás I. (idegen nyelv)

11499-12                    Foglalkoztatás II. (gazdasági tárgy)

 

PINCÉR képzés         OKJ szám:  34 811 03

Tantárgyak (követelménymodul száma és neve):

11518-16                    Élelmiszerismeret

11561-16                    Gazdálkodási ismeretek

11523-16                    Pincér szakmai idegen nyelv

11524-16                    Felszolgálási alapok

11525-16                    Felszolgáló szakmai ismeret

11519-16                    Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

11497-12                    Foglalkoztatás I. (idegen nyelv)

11499-12                    Foglalkoztatás II. (gazdasági tárgy)

 

 

Jellemző tevékenység:

CUKRÁSZ

Cukrászatban, cukrász műhelyben teasüteményeket, uzsonnasüteményeket, süteményeket, tortákat, bonbonokat, tányérdesszerteket készít. A termeléshez alkalmassá teszi a nyersanyagokat, pl. gyümölcsöket tartósít, cukorkészítményeket, bevonó anyagokat, töltelékeket, tésztákat állít elő.

 

SZAKÁCS

Étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása. A szükséges nyersanyagok megrendelése, előkészítése, feldolgozása. Ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tálalása. Segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása.

 

PINCÉR

A vendégek által igényelt és ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítja. Fogadja a vendégeket, ismerteti a választékot, ételeket és italokat ajánl, felveszi a rendelést. Az ételeket és italokat udvariasan és szakszerűen felszolgálja.

 

 

 

További kérdésekre a  titkarsag@gundeliskola.hu   címen vagy a 280-6820-as telefonszám 127-es és 128-as mellékén a tanügyi iroda ad választ.

 

 

 

JELENTKEZÉSI LAP AZ ESTI TAGOZATOS CUKRÁSZ, SZAKÁCS, PINCÉR SZAKKÉPZÉSEKRE:

 

Figyelem!

A válasz e-mailt az Ön által megadott e-mail címre küldjük! Kérjük, ellenőrizze a megadott e-mail cím helyességét!

Csak olyan e-mail címet adjon meg, amely még augusztus 15-én is használatban lesz!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRi6UxFlIMNxc51tIq-N_I-sYrXhmoBHzguIfXS5IdjX8Tbg/viewform?usp=sf_link

 

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

május 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31