Ifjúsági Szakács Világbajnokság

A Chaine des Rotisseurs évente rendez világbajnokságot a 27 év alatti fiatal tehetségeknek. A május 15-én lezajlott hazai válogató versenyt Mede Ádám, a Gerbeaud és az Onyx szakácsa nyerte, így ő képviseli Magyarországot a szeptemberi budapesti világversenyen.

A verseny második helyezettje Garai Ádám (Olimpia Étterem) lett, míg a dobogó harmadik fokára Pereszlényi Alexandra (Hilton Budapest) állhatott. Mindketten iskolánk tanulói voltak.

A 27 év alatti versenyzőknek mind a hazai, mind a világversenyen egy, a helyszínen kapott „fekete dobozban” található 6-8 kötelező hozzávalónak legalább a felét fel kell használniuk, a többi alapanyagból válogathatnak. Ezután fél óra alatt kell kitalálniuk és leírniuk egy három fogásos, négy fő részére szóló menüsort, amelynek tálalását 3 és fél óra elteltével kell elkezdeniük. Három zsűritag a konyhában figyeli az előkészítést, míg a kilenc főből álló kóstoló zsűri pedig az ízhatást, a prezentációt, az eredetiséget és az összbenyomást pontozza.

A versenyzők anonimként dolgoznak, nevüket a zsűri tagjai nem ismerhetik. A 12 tagú zsűri a szakma elismert tagjaiból válogatott szakemberekből áll.

Bővebb információ a Vendéglátásmagazinban olvasható a versenyről.

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

január 2018
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31