Élménybeszámoló tanulmányi kirándulásról

Élménybeszámoló tanulmányi kirándulásról

Reneszánsz Élménybirtok, Bikal

2012. október 11-én, reggel 7:20-kor megkezdtük utunkat Bikal felé. Busszal mentünk, az utazás időtartama 3 órának bizonyult, ekkor még hűvös, borús volt az időjárás. 11 órára megérkeztünk a Bikali Reneszánsz Élménybirtokra. Szerencsére napközben már napsütésben folytattuk programjainkat.

Amikor beléptünk az élményparkba, elénk tárult a valóságosnak tűnő középkori hangulat. Az épületek stílusa, valamint a birtoklakók ruházata, beszéde, viselkedése is a reneszánszot idézte.

Csoportunkat egy hölgy vezette, akitől néhány fontos információt megtudtunk. A birtok területe 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A birtokhoz tartozik a Puchner Kastélyszálló, amely szállást biztosít a kikapcsolódásra vágyó vendégeknek. Az élménybirtok interaktív programokat kínál és egy egész napos ottléthez garantál megfelelő szolgáltatásokat.

A birtok területén betekintést nyertünk a dolgos hétköznapokba. Megnéztük a fazekas, a kosárfonó és a kovácsmester műhelyét, ahol egyedi, sajátkészítésű tárgyakat is vásárolhattunk. A pékségben megkóstolhattuk Kati mama kedvenceit, a mézeskalácsos házban folyamatosan készültek a változatos formájú finomságok. A szabó, a fafaragó és ékszerkészítő műhelyben szemtanúi lehettünk a mesterek szorgos munkájának, valamint vásárolhattunk különlegességeket.

Délben a Puchner Kastélyszálló elegáns éttermében ebédeltünk. Igazán kiadós és ízletes ételeket kaptunk.

Zina, a hírhedt bikali kurtizán beavatott minket e szakma fortélyaiba. Jelentősen felkeltette a közönség érdeklődését a szórakoztató előadás. A lányok közül, aki résztvett a kurtizánképzésen, egyedülálló diplomát kapott Zinától.

Ellátogattunk a déli torony emeletére is, ahol megnézhettük a középkori kínzóeszközöket.

A faluban lévő állatsimogatóban sokféle háziállattal találkoztunk.

Az utolsó program, amin osztályunk résztvett az a lovagi torna volt. A nézőket a tehetséges, valamint humoros színészek szórakoztatták, illetve izgalmas látványt nyújtott, ahogyan a harcedzett lovasok bebizonyították bátorságukat. A bemutató végén a szoros küzdelem miatt szurkolásban tört ki a közönség.

Végül a Gundel Iskola 11.a osztálya nevében köszönjük a Reneszánsz Élménybirtok vezetőségének és iskolánk Alapítványának, hogy ilyen feledhetetlen élményben lehetett részünk.

 

Köszönettel:

a 11. a és a 12. a osztálytól

 

A képeket is tartalmazó élménybeszámoló letölthető az alábbi linkre kattintva:

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

augusztus 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31