Az internet nem felejt

Az internet nem felejt

Az “Internet nem felejt” címmel indított programot az ország 30 közép- és szakiskolája számára a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóssággal (NAIH) együttműködve. A március közepéig tartó előadássorozat célja, hogy felhívják a diákok figyelmét a világháló veszélyeire és megtanítsák őket arra, hogy hogyan védhetik meg magukat.

A projekt első interaktív előadását iskolánkban tartották január 13-án. A nyitórendezvényhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: egyre több fiatal használja az internetet úgy, hogy a szülők és általában a felnőttek sem az ezzel kapcsolatos lehetőségekről, sem a veszélyekről nem beszélgetnek velük.

A világon naponta átlagosan 172 millióan nézik meg Facebook-oldalukat és arra huszonnégy óra leforgása alatt csaknem 250 millió fényképet és 864 ezer órányi videót töltenek fel. Világszerte több, az internetezésre is alkalmas iPhone-t értékesítenek, mint ahány gyermek születik Magyarországon. Átlagosan 10 és fél éves kortól már mindenki önállóan használja a világhálót átlagosan naponta 3 és fél órát töltve a számítógép előtt. Bár minden negyedik gyermeket ért már internetes zaklatás, tízből hét gyermek sem tanárával, sem szüleivel nem beszél az világhálón megnézett tartalmakról.

A sajtótájékoztatón államtitkár asszony kiemelte, hogy felnőtt oldalról sem a tiltás, sem a kérdések és problémák zárójelbe tétele nem lehet megoldás, annál inkább az érintett korcsoportok közvetlen megszólítása és tájékoztatása a cél. Éppen ezért a másfélórás foglalkozások keretében a diákok a többi közt azzal szembesülhetnek, hogy velük szemben milyen jogsértéseket követnek el a világhálón, vagy akár saját maguk hogyan hágják át az adatvédelmi és egyéb törvényeket.

A programot a hivatalos weboldalon és a facebookon is nyomon követhetik.

Az interaktív előadásról és a sajtótájékoztatóról készült videót ide kattintva tekinthetik meg.

További megjelenések:

MNO Kalauz- Az internet veszélyei

HIRADO.HU-  Az "Internet nem felejt"- fiatalokat célzó program indult

OrientPress- Útjára indul az Internet nem felejt

Napigazdasag.hu- Az internet nem felejt

Hirekma.hu- Útjára indul az Internet nem felejt

Sg.hu- Program a középiskolások tudatosabb internethasználatáért

Sztarold.hu- Útjára indul az Internet nem felejt

Hirperc- Az Internet nem felejt

TV2- Tények- Gyerekeket zaklatnak

Nol.hu- Nem ciki árulkodni, ha zaklattak

Mno.hu- Az internetes zaklatástól óvja meg a fiatalokat a KIM programja

Hoc.hu- Az internet nem felejt

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

március 2019
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31