Austauschprogramm Holzminden-Budapest

Austauschprogramm Holzminden-Budapest

2011. szeptember 28 – október 7.

Szerda reggel érkeztek meg a holzmindeni cserediákok. Holzminden Németországban található, az ottani Georg-von-Langen Schule diákjaival már évek óta ápol kapcsolatot a Gundel. A cserediákprogram régi hagyomány iskolánkban.

Fogadó diákjaikkal személyesen először az iskola aulájában találkoztak a vendégek. Egy gyors egyeztetés és eligazítás után az iskola egy kellemes ebéddel köszöntötte az érkezetteket, s ezzel kezdetét vette a 10 napos cserediákprogram.

A jól összeállított program és az egész hét lebonyolítása Oroszné Geszler Mónika tanárnőnek köszönhető. A kötelező programok során a diákok megismerhették fővárosunkat és főbb látványosságait, ezen kívül sok érdekes kiállítást és helyet is meglátogathattak. Ezek között szerepelt például a Hősök tere, az Operaház, a Művészetek Palotája, a Terror háza Múzeum, a budai várnegyed és sok más. Egyes helyeken iskolánk végzős idegenforgalmi osztálya tartotta az idegenvezetést.

A diákok kipróbálhatták országunk egyik híres gyógyvizes fürdőjét, a Széchényi fürdőt is, ami minden évben kedvelt program a diákok körében.

Vendégeink felülről is megcsodálhatták Budapestet, a Libegő, majd a János hegyi Erzsébet kilátótorony nyújtotta csodaszép látképen keresztül. A város nemcsak a magasból, hanem a vízről is szép látvány nyújt, ezt a Dunán tett kellemes hajóút során is megtapasztalhatták a cserediákok.

Elmaradhatatlan programként kaptak vezetést a Gundel Étteremben, és bepillantást nyerhettek egy öt csillagos szálloda, a Hilton Hotel világába.

Mozgásként kipróbálhatták magukat a mászásban, az Orczy park kalandparkjában, és belekóstolhattak a magyar a néptánc rejtelmeibe a Fonóban. 

A tervben természetesen nemcsak kötött programok szerepeltek, hanem általában az estéket, illetve a hétvégét szabadon tölthették, ahol a cserediákok jobban megismerkedhettek a fogadó családdal és azok szokásaival. Voltak, akik szórakozással, esetleg további érdekes helyek meglátogatásával töltötték a szabadidejüket, és voltak, akik inkább otthon pihenték ki a napok fáradalmait.

Az iskolalátogatások alkalmával a német diákok és fogadóik különböző osztályok különféle óráin vehettek részt, és betekintést nyerhettek egy átlagos gundeles diák tanítási napjába. Ezek természetesen a nyelvórák és az idegen nyelven folyó tantárgyak órái voltak. Ez évben ezt egy kis izgalom is fűszerezte tűzriadó formájában. Látogatásuk alatt a diákok megismerték iskolánk múltját és jelenét, illetve névadó, Gundel Károly életét. 

A hét végén iskolán kellemes vacsorát adott a cserediákoknak és a fogadó családoknak, búcsúztatva a fárasztó, de annál élménydúsabb hetet.

Összefoglalva elmondható, hogy nagyon jól éreztük magunkat ebben a 10 napban, bár voltak nehézségek is, de ezek a programok arra is nagyon jók, hogy megtanuljuk a problémákat kezelni. Örülök, hogy sikerült a nyelvi gátlásaimból néhányat levetkőzni és nagyon várom, hogy májusban mi is viszonozzuk a látogatást Holzmindenben.

 

A csereprogramról készült képek megtekinthetők a galériában:

Legfrissebb hírek

Események

Eseménynaptár

október 2018
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31